Коли на зміну спеці в Україні прийдуть зливи та грози: синоптик назвав дати

23 червня 2021, 07:45
Спекотна погода протримається на території країни до кінця робочого тижня. Лише на вихідних в Україну прийдуть дощі та грози.
спека
Сьогодні Україну розжарить до +35 градусів / Reuters

Погода в Україні до кінця тижня буде аномально спекотною. Лише на вихідних стане легше дихати - в країну прийдуть грозові зливи.

Як прогнозує синоптик Укргідрометцентру, сьогодні в Україні буде спекотно. Стовпчики термометрів піднімуться до + 32...+ 34 градусів, у Луганську та Чернігові - до +35 градусів. При цьому в західних і південних регіонах пройдуть дощі.

У Києві 23 червня очікується до 34 градусів спеки, без опадів, у Львові - до 34 і дощ, у Херсоні - 33 градуси вище нуля та дощ.

Коли на зміну спеці в Україні прийдуть зливи та грози: синоптик назвав дати
Погода в Україні 23 червня 2021 / meteo.gov.ua

У четвер, 24 червня, по країні знову очікується максимально +35 градусів. Погода в Києві також буде спекотною - близько 33-35 градусів вище нуля.

Грози почнуть вриватися у Львівську, Волинську, Рівненську області та на Південь країни. На Сході - без опадів і + 35 градусів.

Коли на зміну спеці в Україні прийдуть зливи та грози: синоптик назвав дати
Погода в Україні 24 червня 2021 / meteo.gov.ua

У п'ятницю, 25 червня, в Києві, в північних і центральних областях, а також на Сході України буде спекотно - стовпчики термометрів не відходять від позначки в +35 градусів. На Заході та Півдні пройдуть дощі, на решті території - сонячно.

Коли на зміну спеці в Україні прийдуть зливи та грози: синоптик назвав дати
Прогноз погоди на 25 червня 2021 / meteo.gov.ua

У суботу, 26 червня, грози накриють більшість областей. Спекотно буде лише на Сході та в Сумській області. На Заході різко похолодає до 24-27 градусів, а в Києві очікується до 31-33 градусів.

У неділю, 27 червня, дощі пройдуть у всіх областях. На Заході стовпчики термометрів опустяться до 24-27 градусів. У Вінницькій, Житомирській областях - 26-28 градусів вище нуля, в Київській - від +28 до +30. В інших областях збережеться спека в 30-35 градусів.

Прогноз погоди на літо 2021 - про що раніше писав Главред:

Раніше завідувач лабораторії прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла, що в липні очікуються так звані тропічні ночі, коли температура повітря залишається на рівні 20 градусів вище нуля, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Кліматолог Віра Балабух прогнозувала, що липень 2021 принесе в Україну традиційну спеку. З початку і до середини місяця зберігатиметься температура на рівні 29 градусів тепла.

Народний синоптик Леонід Горбань також дав прогноз погоди на липень 2021. За його словами, місяць буде спекотним. Стовпчики термометрів піднімуться вище + 30 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти