Сильно промочить опадами: прогноз погоди в Україні на останні дні літа

28 серпня 2021, 09:43
В останній календарний день літа, 31 серпня, кажуть синоптики, будуть нові опади в Карпатах, а також грози по Дніпру і в південних регіонах.
Дощ
Як слідують промочить опадами: прогноз погоди в Україні на останні дні літа / УНІАН

Погода в Україні - у суботу, 28 серпня - практично по всій території країни має бути хмарно, але сухо. А ось вже починаючи з 29 серпня дощовий фронт буде зрушуватися від Заходу в центр України, принісши з собою масштабні грози. Про це повідомляють співробітники Українського Гідрометцентру.

У західних регіонах опади будуть ще сильнішими, а температура повітря впаде до +17-+19 градусів.

Дощ

Початок останнього тижня літа, 30 серпня, принесе дощі в Київ, Одесу, Миколаїв, Суми, Полтаву та Чернігів. У столиці цього дня обіцяють +25-+27 градусів, але дощ буде лити і в світлий, і в темний час доби.

В останній календарний день літа, 31 Серпня, кажуть синоптики, будуть нові опади в Карпатах, а також грози по Дніпру і в південних регіонах. У Києві температура повітря коливатиметься біля позначок +22 - +24 градуса, а на морських курортах +25 - +31 градус.

читайте такожУкраїні загрожує дефіцит води через аномальну погоду - кліматолог

Нагадаємо, раніше завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух заявила, що в 2021 році в Україні восени очікується тепла і посушлива погода.

Вона додала, що ймовірність похолодань є, але вони будуть дещо рідше, ніж зазвичай.

Своєю чергою завсектора середньострокових і довгострокових прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня зазначила, що вересень цього року буде досить холодним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти