Африканська спека повертається: названа дата нової хвилі дикого пекла

18 липня 2021, 19:47оновлено 20 липня 2021, 15:58
Після похолодання з опадами в Україні прогнозують нове підвищення температури.
Спека повертається в Україну
Україну накриє нова хвиля пекельної спеки / УНІАН

Після недовгого спаду температури в Україні прогнозується нова хвиля сильної спеки.

Вже з 23 липня температура повітря в ряді регіонів України досягне позначки +34 градуси, свідчать дані порталу Ventusky.

Зазначимо, що нове підвищення температури очікується з 23 липня, а пік пекельної спеки прогнозується 27 липня, коли температура підвищиться до +34 градусів.

Зазначимо, що найближчими днями в Україні очікується похолодання. У західних областях стовпчики термометрів опустяться до + 20..+ 23 градусів, в центральних регіонах очікується до +26 градусів, а на сході країни прогнозується до +25..+ 27 градусів.

Україну накриють грозові зливи: коли і де чекати " потопу"

У той же час, за даними порталу, потужний західний грозовий фронт пройде через Україну 19-22 липня. Його пік припаде на 21 число, коли дощі і грози очікуються практично по всі території країни.

Африканська спека повертається: названа дата нової хвилі дикого пекла
/ ventusky.com

Звернемо увагу, що за даними порталу Gismeteo, в Україні найближчим часом прогнозується дощова погода. Очікуються сильні зливи з грозами.

Водночас температура повітря до кінця липня не прогнозується вище + 28 градусів.

Африканська спека повертається: названа дата нової хвилі дикого пекла

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що найближчим часом в Україні погода буде поступово змінюватися за рахунок ослаблення антициклону і нестабільної атмосфери.

Після вихідних українцям треба готуватися поступовому ослабленню спеки.

Прогноз погоди до кінця літа 2021

Нагадаємо, завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. Останній місяць літа почнеться з сильної спеки-стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33 ... + 35 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти