У Києві спалахнув хімзавод - чи є небезпека для населення

14 березня 2020, 20:24
У столиці сталася масштабна пожежа на хімзаводі на вулиці Червоноткацькій, 61.
У Києві спалахнув хімзавод - чи є небезпека для населення
У столиці горів хімзавод / фото ДСНС

У Києві на вулиці Червоноткацькій, 61 сталася страшна пожежа на хімзаводі Укроросинтез.

"Вогонь досить сильний. На місці значна кількість пожежних автомобілів. Причини займання не відомі. Про постраждалих не повідомляється", - сказано в публікації Kyiv Artyl у Facebook в суботу, 14 березня.

Також наголошується, що на місці працювали співробітники ДСНС, чергують кілька бригад швидкої. Поліція відгородила територію.

відео дня

Пізніше прес-служба ДСНС повідомила, що пожежу вдалося ліквідувати. Пожежа виникла в ангарі розміром 15х70 м, розташованому впритул до трьохповерхової будівлі складу. Існувала загроза розповсюдження полум'я.

"Під час гасіння пожежі рятувальники провели евакуацію кисневих балонів з приміщення складу. В ангарі перебували розбавлені розчини (відходи виробництва), які зберігалися для подальшої утилізації. О 17:03 пожежники локалізували загоряння і у 17:19 - ліквідували", - повідомили рятувальники.

До гасіння пожежі було задіяно 13 одиниць основної та спеціальної техніки, а також 52 людини особового складу.

"На місці працювало відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту, які хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявили. Причина пожежі встановлюється. Жертв і постраждалих немає", - підсумували в ДСНС.

Як раніше писав Главред, у Дніпрі на сталася пожежа у гуртожитку коридорного типу, постраждали і були госпіталізовані шестеро людей. За даними рятувальників, пожежа почалася в кімнаті, розташованій на 6-му поверсі гуртожитку (будинок 9-поверховий). В кімнаті на площі 12 квадратних метрів палало домашнє майно.

"За допомогою апаратів на стислому повітрі пожежники врятували 10 людей, яких вивели сходовими клітинами, також з верхніх поверхів на свіже повітря було виведено 30 осіб (жителів кімнат)", - наголошується в повідомленні.

Також нагадаємо, в Подільському районі Києва сталася пожежа в 16-поверховому будинку - горіла квартира, розташована на 9-му поверсі. У результаті пожежі загинули дві людини - чоловік і жінка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти