StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Помер японський модельєр Іссей Міякі

9 серпня 2022, 11:50
1617
Дизайнер помер від раку у віці 84 років.
Іссей Міяке
Іссей Міяке / Фото Hsinhuei Chiou

Іссей Міяке, японський модельєр і засновник однойменного модного бренду, помер у віці 84 років, повідомили місцеві ЗМІ у вівторок, який цитує агентство Reuters.

Міяке помер від гепатоцелюлярної карциноми 5 серпня, повідомило інформаційне агентство Kyodo.

Іссей Міяке народився 22 квітня 1938 року в Хіросімі, в Японії. 6 серпня 1945 року, будучи семирічною дитиною, він став свідком американського ядерного бомбардування Хіросіми.

відео дня

читайте такожПрокляття Траволти: померла кінозлюблена актора-головна героїня Бріоліна Олівія Ньютон-Джон

У 1970 році в Токіо модельєр заснував студію дизайну Міяке, де почав конструювати Жіночий одяг. Своєю метою поставив створення " нової універсальної форми одягу, яка відповідає вимогам нашого часу". Ще на початку кар'єри сформулював концепцію "шматка тканини" (a Piece of Cloth), коли в спробі зберегти цілісність матеріалу перевага віддається максимально простому крою, а спосіб носіння і вид драпірування залишається за клієнтом. Створюючи практичні речі "для реального життя", в той же час стверджував, що" одяг відноситься до сфери візуальної культури, а не утилітарних речей" і повинна стимулювати уяву, пише Вікіпедія.

У 2007 році модельєр вийшов на пенсію, після чого всі колекції, що випускаються під його ім'ям, стали розроблятися іншими співробітниками. Проте, дизайнер продовжував особисто стежити за загальним напрямком ліній, що випускаються.

Нагадаємо, раніше Ларсу фон Трієру, відомому і неоднозначному датському режисерові, поставили діагноз хвороби Паркінсона.

У заяві, опублікованій в понеділок, Zentropa, яку фон Трієр заснував у 1992 році разом з продюсером Пітером Албеком Дженсеном, повідомляється, що режисер знаходиться "в гарному настрої і лікується від своїх симптомів", поки він завершує майбутній останній сезон своєї телевізійної трилогії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти