"Росія прокинулася": відома актриса різко висловилася про протести прихильників Навального

23 січня 2021, 22:01оновлено 23 січня 2021, 23:33
Лія Ахеджакова подякувала Навальному за його мужність.
'Росія прокинулася': відома актриса різко висловилася про протести прихильників Навального
Лія Ахеджакова заявила, що арешт Навального зрушив свідомість росіян / inosmi.ru

Відома російська актриса Лія Ахеджакова, яка має активну антикремлівську позицію і давно підтримує Україну, порівняла протести прихильників опозиціонера Олексія Навального проти президента РФ Володимира Путіна з пробудженням Росії.

"Весь інформаційний простір вже заповнений тим, що відбувається по всій Росії. У Москві ... Я не очікувала, я вражена абсолютно, а Пітер ще й переплюнув Москву. А Єкатеринбург всіх переплюнув. І навіть маленькі міста. Люди вийшли, очевидно, щось зрушилося. Я в це не вірила. Я думала, що і погода ... десь ллє дощ, десь морози, десь вже ніч. Але люди вийшли, і вони активні, ніяких ось розмов, що маленьких дітей повинні були вивести і підставити. Нічого цього немає, вийшли, дійсно, молоді люди і хто постарше. І це настільки несподівано, і це так чудово. Росія прокинулася", - сказала Ахеджакова, передає телеканал Україна 24.

За словами актриси, вона не очікувала, що люди вийдуть на вулиці в такій кількості.

читайте такожСмілива бабка: Пугачова відписалася від Кіркорова після поста на підтримку Путіна

"Ми не очікували, що приїзд Навального стане таким тригером. І його арешт, і цей огидний суд, ця суддя "за викликом" - це взагалі щось неймовірне, протизаконне, і це весь світ побачив. Ми не можемо припустити, що ще зрушить свідомість людей і дасть поштовх цьому протистоянню. У всіх містах Росії кричать чудові зворушливі речівки, люди виходять, їдуть автомобілі і сигналять – неймовірне сталося. Спасибі Навальному, спасибі його мужності, що він був на межі смерті, він воскрес – і з'явився назад в Росію, хоча це дуже "стрьомно", це дуже небезпечно", - зазначила вона.

читайте також"Росія заслуговує кращої влади": у МЗС України відреагували на протести

Протести у Росії - про що раніше повідомляв Главред:

  • 18 січня російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований Хімкінським міським судом на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення в Росію і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • В той же день Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російську владу і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • 23 січня люди в різних містах Росії вийшли на акції протесту на підтримку Навального. В ході масових акцій протесту затримано більше двох тисяч осіб.
  • Після жорстоких сутичок у центрі Москви, протестувальники вирушили до СІЗО Матроська тиша, де утримується опозиціонер Олексій Навальний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти