StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"На 70% - це імпровізація": на телеканал 2+2 відбудеться прем’єра комедійного детективу "Ворон та Воробйов"

9 вересня 2024, 11:28оновлено 11 вересня, 19:13
635
Олександр Сальников розповів про окупацію, виклики для кіновиробництва під час війни та новий комедійний детектив "Ворон та Воробйов".
Новий комедійний детектив
Новий комедійний детектив "Ворон та Воробйов" на 2+2 / колаж: Главред, фото: Пресслужба

Осінній серіальний сезон на телеканалі 2+2 відкриє 16-серійний комедійний детектив "Ворон та Воробйов". Прем'єра відбудеться 23 вересня о 20:15. Це історія про двох приватних детективів з несумісними характерами та абсолютно різними методами розслідування. Вони намагаються розшукати бандитський сейф з п’ятдесятьма мільйонами доларів.

Запеклих конкурентів, які вимушені працювати разом, зіграли Володимир Ращук та Ярослав Шахторін. Також у серіалі знімалася зіркова команда акторів: Таїсія-Оксана Щурук, Дмитро Суржиков, Тетяна Малкова, Катерина Руда та інші. Режисер – Олександр Сальников, відомий за стрічками "Позивний Тамада", "Загадка для Анни", "Снайперка", "Дружини на стежці війни" та багато інших.

В ексклюзивному інтерв'ю він розповів, як знімали серіал "Ворон та Воробйов", розкрив деталі залаштунків, взаємин між акторами та унікальну особливість фільму.

відео дня

- Це історія про двох приватних детективів Андрія Воробйова та Петра Воронцова, які, не здогадуючись про існування один одного, беруться розслідувати викрадення доньки відомого бізнесмена, - розповідає Олександр Сальников. - Харизматичний, трохи інфантильний Воробйов має гострий розум і більш відомий своїми неординарними, хитрими рішеннями, аніж бойовими досягненнями. Воронцов – цілковита його протилежність, має військове минуле, звик до дисципліни, отримує інформацію наполегливістю та інколи силою. Розслідуючи заплутану справу, детективи дізнаються про сейф, в якому схований бандитський "общак" з кругленькою сумою — 50 мільйонів доларів! Але щоб дістатися до грошей, запеклим конкурентам доводиться стати командою.

Комедійний детектив
Комедійний детектив "Ворон та Воробйов" - прем’єра на телеканалі 2+2 / Пресслужба

- Де і коли знімали серіал?

- Знімали восени 2021 року в Києві та різних локаціях області. Одна з них – судноремонтний завод на Подолі. Саме під цю локацію писали історію вже на майданчику. Ідея в тому, що герой піднявся на вершину світу, оглянувся довкола і це його вразило. Ми показали прекрасний вид на наш улюблений Київ.

Основна локація – кабінет детективів. Це досить відоме місце, але ми його видозмінили, адаптували під необхідні для нас умови. Також важливу роль зіграв реквізит. Це не просто якісь предмети - кожна деталь доповнює історію, несе певне навантаження. Деякі історії в серіалі прямо пов’язані з реквізитом. Головні ж герої ганяються за сейфом з грошима, тут і ключі, і коди та багато інших деталей.

- В чому особливість цього серіалу?

- Він легкий, динамічний, добрий, з цікавими контрастними героями… Це кіно про дружбу головних героїв. Приємно, що і Володимир з Ярославом реально стали друзями, підтримали спілкування поза майданчиком. Тому і в кадрі їм було легко комунікувати.

Особливість саме цього серіалу в тому, що на 70% - це імпровізація. Ми створювали ситуації та пропонували акторам варіанти виходу з них – а далі, то вже імпровізація команди. Це мій підхід в роботі, я так завжди працюю. Ринок кіно досить стрімкий, тому потрібно знаходити оперативні рішення тут і зараз. Звісно, коли актори вміють і знають, як це робити, вкладаючи душу. А вони вміють. Нам вдалося зняти 16 серій всього за два місяці, виходило по одній серії за три дні.

-У фільмі багато бійок, переслідувань, стрілянини. Які сцени були найскладнішими?

- У нас була хороша команда каскадерів, яка працювала з акторами, підігрувала, допомагала виконувати трюки. Дуже творчо підійшли до роботи, проявляли ініціативу. Та й актори Володимир Ращук, Ярослав Шахторін мають певні навички, максимально розкривалися на майданчику.

Організаційно найскладніше, мабуть, було знімати перегони на мотоциклах. Бо це потребувало кропіткої підготовки й багато часу. Крім того, потрібно було знайти місце, де можна знімати й не заважати трафіку, а також створити інші умови. До речі, Ярослав Шахторін вміє керувати мотоциклом. Захоплювався цим ще з юного віку, адже його батько займався мотокросом.

- Правда, що ви змусили Ращука й Шахторіна пірнати в холодну воду?

- Ця ідея народилася вже на майданчику. Мабуть, це для акторів було не просто, оскільки знімали вже пізньої осені. Погода стояла майже зимова. Але вмовляти їх не довелося. Навпаки, хлопці так горіли своїми персонажами, що завжди готові були робити щось цікаве, погоджувалися на будь-які авантюри, самі завжди щось вигадували, пропонували, не боялись експериментувати.

Щоб не робити багато дублів, ми ретельно все підготували, Володимир і Ярослав зайшли в річку, пірнули й одразу виринули та вийшли на берег. Здається, зняли це з другого дубля. До того ж сама погода нам трішки допомогла, в той день не було морозу.

Комедійний детектив
Комедійний детектив "Ворон та Воробйов" - прем’єра на телеканалі 2+2 / Пресслужба

Загальна складність роботи була в тому, що ми багато переписували. Могло бути таке, що я зранку приїжджаю на майданчик і кажу: "Все буде не так". І ми усі разом в режимі нон-стоп ділилися думками, додавали щось своє, доповнювали. Усі актори були дуже включені в роботу, добре тримали своїх персонажів, розвивали їх.

- Чому варто подивитися цей серіал?

- Ми хотіли показати конфліктні ситуації та цікаві, неординарні рішення для виходу з них. Це добра, класно зроблена стрічка, з чудовими акторами, які дотепно імпровізували. Тому й сцени вийшли живі, справжні й смішні. А гумор актуальний завжди.

- З початку повномасштабного вторгнення Володимир Ращук, який грає одного з головних героїв, пішов захищати країну. Як підтримуєте з ними зв'язок?

- Ми бачилися, коли Володимир отримав поранення й проходив лікування в Києві. Пізніше ми разом працювали в проєкті про сучасні реалії "Позивний Тамада" (на каналі 2+2), в якому Вова зіграв одну з головних ролей. Ми підтримуємо зв'язок телефоном. Яріка взагалі лише нещодавно побачив вперше за півтора року.

- Як змінився знімальний процес під час війни?

- З’явилися нові виклики. Та ж комендантська година, яка обмежує багато в чому. Ніч на натурі ми знімати не можемо зараз, лише в приміщенні. Плюс повітряні тривоги змушують зупиняти процес. Разом з тим, час виробництва став більш ювелірним, намагаємося робити все вчасно й чітко. Хоча в серіальному виробництві це майже неможливо (сміється). Найдорожче – це час, тому використовуємо його максимально продуктивно.

- Де ви зустріли повномасштабне вторгнення?

- 24 лютого 2022 року я разом з дружиною та доньками був удома, у Ворзелі. Прокинувся від дзвінка актора, який запитував, як там наша зміна сьогодні. А я не відразу зрозумів, що трапилось: "Як війна?! Яка війна?!" Не міг повірити, що це дійсно відбувається. Я збирався йти на роботу, в мене був проєкт. І тільки потім почув, як щось вибухнуло. Ми з родиною нікуди не поїхали в перші дні, потім це було вже неможливо, бо опинилися в окупації. Слава Богу, якось пережили її, всі живі. Зараз залишаємось вдома й нікуди не збираємось, продовжуємо жити й працювати.

- Над чим ви працюєте зараз?

- Кіновиробництво, попри війну, потроху рухається. У 2022 році ми просто сиділи без роботи й не знали, чи вона буде в майбутньому.

Наразі працюю в найскладнішому жанрі – комедії, адже змусити людину плакати простіше ніж сміятися. Не хочу зараз, в такий непростий період для українців змушувати їх пускати сльози. І так зараз багато болю. Тому, навіть подаючи глибокі й важливі теми, хочеться трохи розважити глядача, викликати позитивні емоції. Це така своєрідна кінотерапія. Із задоволенням взявся б за наукову фантастику.

Комедійний детектив
Комедійний детектив "Ворон та Воробйов" - прем’єра на телеканалі 2+2 / Пресслужба

- Чи потрібно зараз взагалі витрачати гроші на кіно, серіали і якими вони мають бути, на вашу думку?

- Насправді, я почав робити українські проєкти ще до повномасштабної війни. І вони були, але не в тих масштабах. Попри все, українці споживали та продовжують споживати російський контент. Це стосується й фільмів. Якщо Україна не буде створювати власний продукт, тенденція буде очевидною. Ми маємо щось робити, щоб не програти інформаційну війну. Потрібно розуміти, що російськомовне поле - величезне й має свій вплив, як би ми цього не хотіли. Тому ми маємо робити своє. Ми й до них достукаємося, бо можемо запропонувати кращу якість. У нас вимогливіша аудиторія, відповідно – створюються кращі продукти. Останнім часом з’явилося багато класних, професійних українських акторів. Почала формуватися київська кіношкола. Я вірю, що в недалекому майбутньому ми побачимо класні продукти, "Ворон та Воробйов" - один з таких.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти