StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Мовний срач" у розпалі: Арестович закликав "лікувати" противників творчості Цоя

8 червня 2023, 13:57
Олексій Арестович опублікував в Twitter вельми гнівний пост, який ряснів лайками, звинуваченнями і просто фактичними помилками.
Арестович, Цой
Олексій Арестович вийшов з себе з приводу скандалу навколо пісень Віктора Цоя / колаж Главред, фото УНІАН

Олексій Арестович, колишній радник Офісу президента, вирішив вивести черговий мовний скандал з приводу творчості радянського рок-музиканта Віктора Цоя на новий рівень. І опублікував на своїй сторінці в Twitter вельми гнівний пост, повний образ до "патріотичного співтовариства"

Текст Арестовича ряснів лайками, звинуваченнями і просто фактичними помилками. Наприклад, він чомусь вирішив, що патріотично налаштовані українці порівнюють творчість Цоя з піснями легендарної ірландської групи U2 (в той час, як корейсько-радянського співака найчастіше звинувачують у плагіаті творчості англійських груп The Cure і The Smiths).

"Найбільше мені б хотілося, щоб наше "(псевдо)патріотичне співтовариство", яке взяло за моду цідити через відстовбурчену нижню губу "Цой - це жалюгідний зліпок з U2", сама демонструвала зразки поведінки, якими б слід захоплюватися", − сказав він.

Причому ближче до кінця поста Арестович настільки увійшов в раж, що почав погрожувати патріотично налаштованим українцям відправкою на лікування в "школу для дефективних підлітків".

"Я ніколи не говорив про маленьку українську культуру (а те, що ви це підхопили - зайвий раз показує якість лайна, яке ви тримаєте в своїх головах замість мізків), але кращого аргументу на користь цієї тези, ніж Ваша власна поведінка, не існує. Жалюгідний набір підмін, боягузтва, жебраків психологічних захистів на кшталт підмін і знецінення. Ні, дядьки і тітки, це не "європейська культура", це психіатрія. І найкращий внесок у скарбницю української культури було б зібрати вас разом і заслати до школи для дефективних підлітків. На лікування. Чим і займемося", − підсумував він.

Скандал з піснями Цоя у Львові

Суть початкового конфлікту така. 2 червня народний депутат від партії "Голос" Наталія Піпа опублікувала в соцмережах відео суперечки з молодою людиною. Як вона пояснила, хлопець вилаяв політика у відповідь на прохання не порушувати закон і припинити співати російські пісні. Також він заявив, що Одеса потерпає від обстрілів більше Львова, і там всі говорять мовою країни-агресора.

4 червня Олексій Арестович опублікував відеозвернення, в якому заступився за одесита. На його думку, з хлопцем вчинили несправедливо, адже російськомовні пісні — частина його особистості і самоідентифікації.

Провал Арестовича і звільнення його з ОП

Нагадаємо, після удару окупантів РФ по житловому будинку в Дніпрі Арестович заявив про те, що російська ракета нібито була збита силами ППО України.

Після цього в повітряних військах ЗСУ були змушені спростувати цю заяву. Там пояснили, що ЗСУ поки не мають можливості збивати ракети типу Х-22, якою окупанти підірвали житловий будинок у Дніпрі.

Незабаром Арестович приніс свої вибачення за дезінформацію, яку поширив у прямому ефірі. При цьому він посилався на дані неназваного знайомого, який нібито був у Дніпрі і ніби чув звуки роботи ППО.

Через деякий час Арестович відкликав свої вибачення і знову став наполягати на правильності своїх слів в ефірі У Марка Фейгіна.

Нарешті вранці у вівторок, 17 січня, Арестович заявив про те, що написав заяву про відставку.

Дивіться інтерв'ю про звільнення Олексія Арестовича з ОП:

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти