Нелегальні препарати та ін'єкції: у Києві розкрили чорний ринок косметології

2 липня 2020, 10:58оновлено 2 липня 2020, 20:52
Журналісти виявили схему продажу несертифікованих "уколів краси", в тому числі на руки.
Чорний ринок косметології
Чорний ринок косметології в Києві / Новий канал

Ін'єкції краси допомагають продовжити молодість. За умови, що такі процедури роблять досвідчені косметологи хорошими препаратами. Однак в Україні вам легко можуть вколоти ботокс "фахівці" без медичної освіти.

Іноді "красуні" воліють купити уколи краси несертифікованого виробника дешевше і без зайвої відповідальності. Схему незаконних продажів розкрила журналістка проекту Таємний агент на Новому каналі Олена Зборовська.

"Я знайшла в інтернеті підозріло дешевий препарат ціною всього в 3 тисячі гривень, в той час як сертифікований ботокс коштує від 5 тисяч гривень. Я зателефонувала за вказаним в оголошенні номером, і мені призначили зустріч в одному з ТРЦ", повідала агент.

відео дня

При купівлі журналістці дали ботокс без українського сертифіката. І продавця тут же заарештували за порушення закону "Про лікарські препарати".читайте такожЯк вибрати якісне свіже пиво - топ-3 поради експерта

Але як бути впевненим, що вам в обличчя колють перевірений продукт? Косметолог дала кілька порад.

"Рекомендую пацієнтам перед процедурою підписувати відповідні документи, дивитися, збігається назва препарату в документі і на баночці. І пам'ятати, що тільки три препарати ботулотоксину сертифіковані на ринку. Решта – підпільно завезені на територію України, і за їх якість ніхто не несе відповідальності", – каже лікар-косметолог Катерина Панасенко.

Всі медичні препарати повинні перевозитися при певній температурі і вологості.

"Якщо їх завозять підпільно – в кращому випадку вам вколють ... "водичку", а в гіршому можуть бути плачевні наслідки для краси і здоров'я", - додала вона.

Що ще виявили журналісти Таємного агента – дивіться у понеділок о 18:00 на Новому каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти