StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Борщ - російський: Клопотенку відмовили у відкритті ресторану в Японії через абсурдну причину

27 березня 2024, 20:16
Популярний кулінар розповів про те, як планував відкрити ресторан у Японії.
Клопотенко розповів про дивну ситуацію
Клопотенко розповів про дивну ситуацію / Колаж Главред, фото Instagram/klopotenko

Відомий український кулінар, ресторатор і громадський діяч Євген Клопотенко поділився абсурдною історією, яка однозначно є тригером для кожного українця.

На своїй сторінці в Instagram, популярний кулінар розповів про те, як планував відкрити ресторан в Японії і як йому в цьому відмовили.

За словами Клопотенка, він вів переговори про відкриття українського ресторану в Японії. "І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад із борщем, тому що в них, увага: "поширена думка, що борщ - це російська страва", - ділиться шеф-кухар.

відео дня

Він зазначає, що, з одного боку, зрозуміло, що люди обходитимуть це місце десятою дорогою, тому що "японці, на щастя, історично є русофобами". "І ось, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини російської пропаганди", - пише він.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович - український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер і телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Клопотенко підсумовує, що ця ситуація лише означає, що потрібно працювати ще наполегливіше над популяризацією української думки та української кухні у світі. "Наполегливіше контрпропагандувати. І як же добре, що завзяття українцям вистачає. Звісно, це поодинокий випадок, бо рівень підтримки України в Японії просто неймовірний", - резюмує селебріті.

Нагадаємо, раніше шеф-кухар Євген Клопотенко зізнався, що в питаннях кохання він віддає перевагу нетрадиційному підходу: вірним він може бути лише одній коханій - кулінарії.

Також популяризатор української кухні без натяків прокоментував чутки про свою орієнтацію - Клопотенко чесно відповів на запитання, чи зміг би зробити камінг-аут.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти