"Фото є традиційним": у Федерації виправдали обійми Магучіх з росіянкою на Олімпіаді

12 серпня 2021, 10:24оновлено 12 серпня 2021, 11:19
У ФЛАУ нагадали про традицію вітання спортсменів на всіх без винятку турнірах.
магучих
Ярослава Магучіх зі спортсменкою з РФ / Reuters

Скандал навколо фото легкоатлетки Ярослави Магучих з росіянкою на Олімпіаді прокоментували у Федерації легкої атлетики України.

У федерації підкреслили, що Магучіх – одна з найталановитіших легкоатлеток світу за всю історію. Їй вже належать світові та європейські рекорди в різних вікових категоріях і її вважають найреальнішою претенденткою на те, щоб побити світовий рекорд, який тримається з 1987 року, йдеться на сторінці ФЛАУ в Facebook.

У Федерації процитували слова Магучих: "Коли стою на п'єдесталі, емоції зашкалюють. Розумію, що уявляю свою країну, піднімається український прапор і звучить наш гімн. У ці миті приємно і спокійно на душі. Стоїш і радієш".

У ФЛАУ впевнені, що перемогами Магучіх заявляє світу не тільки про себе, а й про Україну. У Федерації відзначили, що на Олімпійських Іграх в Токіо, як і на всіх змаганнях, після виступу атлетки вітали один одного – це традиція на всіх без винятку турнірах.

"І хто б не стояв поруч з тобою на п'єдесталі, потрібно віддати йому данину в знак чесного суперництва. Жодним своїм висловлюванням Ярослава Магучіх не дала засумніватися у своїй любові і відданості Україні. Цінуємо людей, які прославляють нашу країну на весь світ", – додали у ФЛАУ.

Нагадаємо, раніше Магучіх тепло вітала російську спортсменку Марію Ласіцкене після закінчення змагань зі стрибків у висоту на Олімпійських Іграх в Токіо.

читайте також"Дика потворність": Фаріон назвала Магучіх "біосміттям" і зажадала повернути її олімпійську медаль

Магучіх і Ласіцкене обіймалися після закінчення змагань, а також разом позували для фотографів.

Як відомо, Ярослава Магучіх зайнята третє місце зі стрибків у висоту і завоювала бронзову медаль. Вона показала результат 2,00 метра.

Олімпійський чемпіон у греко-римській боротьбі та народний депутат України Жан Беленюк заявив про однозначну підтримку Магучих, як і кожного спортсмена, який прославляє Україну.

"З приводу цькування дитини. Йому 19 років-я проти цього. Вважаю, що представники нашої делегації заздалегідь повинні були вести певні роз'яснювальні заходи з приводу того, як ті чи інші дії можуть вплинути в інформаційному просторі на наших спортсменів, я думаю, що це саме проблема в цьому полягає", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти