6 вправ для схуднення при варикозі: тренерка показала ідеальне тренування

21 листопада 2023, 21:43оновлено 16 лютого, 14:41
Варто зважати на те, які тренування дозволені при варикозі, щоб у разі наявності такої проблеми не нашкодити собі під час виконання вправ.
Спорт, упражнения, Анита Луценко
Вправи при варикозі ніг/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Якщо ви хочете схуднути, але у вас є варикозне розширення вен, варто бути максимально обережними, підбираючи собі вправи для виконання. Фітнестренерка Аніта Луценко розповіла, чи можна при варикозі займатися силовими тренуваннями, і показала вправи, які дозволені у таких випадках.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Чи можна давати через поріг: що говорить древня прикмета

Такий комплекс вправ виконується в положенні лежачи, тому знадобиться килимок, щоб постелити його на підлогу. Для цього тренування не знадобиться ніякий додатковий інвентар. Проте тренер наголосила, що у разі виконання поза цим комплексом будь-яких інших вправ, які потрібно робити з положення стоячи, варто одягати на ноги спеціальні компресійні гольфи, які допоможе підібрати лікар.

"Сьогодні у нас тренування при варикозі. Справді, це хвороба, це невелика особливість, на яку потрібно звертати увагу, коли збираєшся тренуватися. Сьогодні у нас все тренування буде присвячене саме цій проблемі, і ніяким чином ми негативно не повпливаємо на неї, а от позитивно – навіть дуже", – зазначила Аніта Луценко.

Вона наголосила, що ці вправи допоможуть схуднути та підтягнути тіло.

Тренер також пояснила, що заборонено робити при варикозі і яких вправ варто уникати. Вона зазначила, що у разі наявності такої проблеми не можна виконувати статичні вправи.

"Наприклад, коли ви приймаєте положення сидячи і сидите довго-довго, рахуючи: один, два, три, чотири, п’ять… Це називається статична вправа, їх ми не робимо", – пояснила вона.

Також не можна виконувати вправи, які передбачають підіймання великої ваги, наприклад, вправи зі штангою або будь-яким іншим важким предметом.

"Взагалі потрібно намагатися поменше підіймати важкого. Краще використовувати спеціальні компресійні гольфи, які допоможе підібрати лікар саме під розмір вашої гомілки. Саме лікар допоможе підібрати, які компресійні гольфи потрібні, щоб був потрібний саме вам тиск на гомілку. А придбати такі гольфи можна в ортопедичних салонах. А сьогодні ми займаємося так, щоб наші ноги відчували себе чудово, а в кінці – ще краще, ніж було до", – зазначила тренер.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко пояснила, чи можна їсти вуглеводи ввечері – тренерка ошелешила помилкою, яку роблять усі. Багато хто помилково вважає, що вживання вуглеводів у вечірній час призведе до виникнення чи збільшення зайвої ваги.

Також раніше Аніта Луценко показала, як швидко схуднути в домашніх умовах. Комплекс вправ на 11 хвилин, який виконується без зупинок, матиме позитивний вплив на все тіло і допоможе швидко позбутися зайвої ваги.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти