StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Троянди зацвітуть пишно, як ніколи: що обов'язково потрібно зробити у жовтні

28 вересня 2024, 19:30оновлено 28 вересня, 20:32
94
Витративши 15-30 хвилин на обрізку плетистих троянд, ви значно покращите їхній стан, а також забезпечите собі пишний цвіт наступного року.
Троянди зацвітуть пишно, як ніколи: що обов'язково потрібно зробити у жовтні
Садівник зізнався, що потрібно зробити в жовтні з трояндами для пишного цвітіння / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот з відео на YouTube

Настала осінь і багато садівників можуть думати, що пора відкласти садові ножиці до наступного року. Але є одне важливе завдання, яке варто виконати у жовтні, щоб ваші троянди наступного року зацвіли ще яскравіше.

Відомий садівник Монті Дон каже, що жовтень — найкращий час для обрізання плетистих троянд. За його словами, плетисті троянди цвітуть на пагонах, які виросли тієї ж весни, тому їх можна сміливо обрізати зараз. А ось ті троянди, які цвітуть на пагонах, вирощених минулого літа, краще обрізати відразу після цвітіння, пише Еxpress.

Чому варто обрізати плетисті троянди в жовтні

Обрізка плетистих троянд може здатися непростим завданням, але насправді це не так складно. Якщо ви зробите це в жовтні, ваші троянди матимуть більше шансів на рясне цвітіння наступного року. Правильна обрізка дозволить рослині зберегти енергію, щоб зосередитися на вирощуванні нових, сильних пагонів навесні.

Окрім того, видаляючи пошкоджені або сухі стебла, ви запобігаєте появі шкідників і зменшуєте ризик грибкових захворювань, які часто виникають восени. Це також полегшить догляд за рослинами взимку, так що навесні вам не доведеться витрачати багато часу на обрізку.

Як правильно обрізати плетисті троянди в жовтні

Почніть з видалення пошкоджених або перехрещених стебел, які можуть ускладнити ріст. Якщо при зрізанні ви бачите зелену частину всередині, це ознака здорового росту, і ці стебла можна залишити. Також позбудьтеся слабких або тонких стебел, які не витримають великі квіти.

Після обрізки обов’язково приберіть опале листя та гілочки, адже вони можуть притягувати шкідників у ваш сад. Створіть рослині форму, яка дозволить добре циркулювати повітрю та пропускати сонячне світло.

Монті Дон радить основні стебла розташувати віялом і прив’язати до дроту або решітки, щоб підтримати троянду. Потім обріжте бічні пагони, які цвіли цього року, до короткого куща з кількома листочками. В результаті ви отримаєте обрізку, яка допоможе рослині розвиватися.

Для обрізки плетистих троянд вам знадобиться близько 15-30 хвилин, залежно від розміру рослини. Це просте завдання допоможе підготувати ваші троянди до зими і забезпечить їхнє пишне цвітіння наступного року.

Дивіться відео, як правильно обрізати плетисті троянди:

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти