Знадобиться на наступний рік: що можна зробити із опалого листя - лайфхак для саду

14 жовтня 2024, 15:02
60
Експерт із садівництва Саймон Акеройд запропонував хитрий метод використання листя, що опало, для створення компосту на наступний рік.
Знадобиться на наступний рік: що можна зробити із опалого листя - лайфхак для саду
Що можна зробити із опалого листя - лайфхак для саду / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

З настанням осені та опаданням листя багато садівників стикаються з великою кількістю опалого листя. Хоча може виникнути спокуса залишити його на землі, це листя часто затіняє газон і може завдавати шкоди траві й рослинам під ним. Якщо його не прибрати, воно перетворюється на слизьку масу, що може бути небезпечною на садових доріжках і під'їзних шляхах, передає Mirror.

Однак, як показав автор 30 книг про садівництво Саймон Акеройд у своєму Instagram, цей процес гниття можна використати з користю.

У своєму відео під назвою "Перетворіть листя на безкоштовний компост" він показує, як можна зробити компост із осіннього листя. Перший крок – зібрати листя за допомогою граблів або руками та скласти його у великий мішок.

відео дня

Найцікавіший етап полягає в тому, щоб висипати зібране листя назад на газон у довгі ряди. Хоча це може здатися дивним, такий підхід дозволяє подрібнити листя на дрібні шматки за допомогою газонокосарки.

Дивіться відео про те, що можна зробити із опалого листя:

Під час косіння листя також автоматично збирається в травозбірник, тому все, що вам залишиться зробити – це висипати подрібнене листя в компостну купу і залишити його на кілька місяців, щоб воно перетворилося на багатий компост, чудовий для саду.

У відео Саймон також демонструє, як легко зробити просту конструкцію для зберігання листя під час його перегнивання. Він вбиває в землю чотири бамбукові палиці, формуючи квадрат, обрізає їх на рівні пояса, а потім обгортає конструкцію курячою сіткою, щоб тримати листя на місці.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти