Зеленський провів нараду щодо повернення Донбасу та Криму, і дав доручення Тарану

20 лютого 2021, 10:58оновлено 20 лютого 2021, 12:11
Президент доручив міністру оборони виробити чіткий план комплектації Збройних сил зразками нової та якісно відремонтованої техніки.
Володимир Зеленський
Зеленський провів нараду щодо повернення Донбасу та Криму / Офіс президента

Влада України розробляє ефективні інструменти безпечної реінтеграції тимчасово окупованих територій, повідомили у пресслужбі президента за підсумками наради у Володимира Зеленського у суботу, 20 лютого.

У повідомленні на сайті президента сказано, що процес реінтеграції тимчасово окупованих територій включатиме:

  • створення міжнародної коаліції для підтримки зусиль нашої держави щодо відновлення територіальної цілісності на всіх переговорних майданчиках;
  • відновлення переговорів на міжнародному рівні щодо деокупації Криму;
  • реінтеграцію дітей та молоді;
  • напрацювання механізмів розв'язання житлових проблем;
  • забезпечення інформаційного суверенітету;
  • доступу до адміністративних послуг мешканців тимчасово окупованих територій.

У пресслужбі Зеленського уточнили, що президент доручив міністру оборони Андрію Тарану виробити чіткий план комплектації Збройних сил зразками нової і якісно відремонтованої техніки, а також терміни розвитку професійної армії.

"Глава держави також наполягає на забезпеченні всіх категорій військовослужбовців ЗСУ високою заробітною платою і виробленні чіткої програми забезпечення житлом всіх військових, які цього потребують", - уточнили у пресслужбі.

Додатково на нараді розглянули розвиток стратегічних галузей промисловості. Володимир Зеленський поставив завдання збільшити частку оборонного замовлення, поліпшити менеджмент у цій сфері, надати план розвитку космічної галузі.

Війна на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • Рада національної безпеки та оборони розглянула питання щодо загострення ситуації на Донбасі, заявив Секретар РНБО Олексій Данилов. За його словами, солдати на лінії розмежування можуть відкривати вогонь на провокації бойовиків.
  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що планом "Б" для країни має стати визнання всіма того факту, що на Сході йде війна. Всі питання мають розглядатися саме через цю призму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти