Захоплення літака Ryanair у Мінську: у Зеленського оголосили про вимоги до режиму Лукашенка

24 травня 2021, 17:27оновлено 6 липня 2023, 20:35
Україна має намір разом з ЄС координувати кроки з реакції на інцидент із захопленням літака Ryanair у Мінську, сказав Михайло Подоляк.
Офіс президента
Україна і Європа вимагатимуть звільнення Романа Протасевича - Офіс президента / УНІАН

Офіційний Київ вважає ситуацію з посадкою літака Ryanair у Мінську актом тероризму і має намір реагувати на цей інцидент разом з країнами Європи. Головними вимогами є звільнення блогера Романа Протасевича і забезпечення безпечних перельотів для цивільних авілайнерів в регіоні. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У коментарі Інтерфакс-Україна він розповів про те, що наразі для всіх європейських держав залишається актуальним питання, яких заходів треба вжити для звільнення Протасевича і відновлення безпеки авіаперельотів.

"Україна на цю ситуацію з актом тероризму - захопленням літака - реагуватиме скоординовано з країнами Європи. Ключове для нас, як і для будь-якої цивілізованої країни, - це звільнення Романа Протасевича і відновлення повної безпеки для цивільної авіації в регіоні. Які кроки це забезпечать - питання для всіх європейських країн, реакція повинна бути продуманою і загальною", - підкреслив Михайло Подоляк.читайте такожУ Зеленського назвали Росію організатором "викрадення" літака Ryanair у Мінську

Інцидент з авіалайнером Ryanair у Мінську

  • Літак компанії Ryanair, який летів рейсом Афіни-Вільнюс у неділю, 23 травня, змушений був здійснити термінову посадку у зв'язку з повідомленням про замінування. Однак після того, як авіалайнер приземлився, вибухових пристроїв не виявили.
  • Серед пасажирів авіалайнера знаходився білоруський опозиційний блогер, творець Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Його затримали силовики у Мінську.
  • Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала інцидент "операцією спецслужб" і сказала, що Роману Протасевичу може загрожувати смертна кара.
  • У Євросоюзі у зв'язку з резонансною посадкою літака в аеропорту Мінська зажадали пояснень від Білорусі.
  • У відповідь ЄС розгляне можливість припинення пасажирського сполучення з Білоруссю.
  • Згідно з даними білоруських ЗМІ, Романа Протасевича звинувачують у масових заворушеннях згідно з різними статтями Кримінального кодексу республіки. Однак жодна з цих статей не передбачає виняткової міри покарання.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти