"У всьому винен МВФ": міністр двічі осоромився під час пресконференції

22 лютого 2021, 19:56
Чиновник два рази поспіль сплутав Міністерство фінансів з Міжнародним валютним фондом, відповідаючи на питання про затримку виплат військовослужбовцям.
Таран
Таран сплутав Мінфін з МВФ / УНІАН

Глава Міноборони Андрій Таран сьогодні два рази осоромився на спільній пресконференція з головнокомандувачем Збройних сил України Русланом Хомчаком.

Так, чиновник два рази поспіль сплутав Міністерство фінансів з Міжнародним валютним фондом, відповідаючи на питання про затримку виплат військовослужбовцям.

"А військовим кошти... значить кошти всі оздоровчі, на оздоровлення, виплачуються, йде певна затримка. Щодо певної затримки - це питання не до мене, це питання, напевно, краще направити до МВФ (Міжнародний валютний фонд — ред.)", — сказав Таран.

читайте такожУ ЗСУ оцінили скандал з масовими позовами Генералів до Міноборони

Далі Хомчак двічі спробував виправити помилку Тарана. Відбувся наступний діалог:

Таран: Тому що питання наближення бюджету, статей бюджету, для того, щоб платити це вчасно це…

Хомчак: Міністерство фінансів.

Таран: Це Міністерство фінансів має узгодити це питання з МВФ-ом.

Хомчак: Міністерство фінансів. МВФ тут при чому? Ви обмовилися, я перепрошую.

Таран: Мене…

У цей момент в розмову втрутилася модератор пресконференції, яка резюмувала, що мова йшла все ж про Міністерство фінансів. Тоді Таран вибачився за помилку

"Добре, Міністерство фінансів, соррі", - сказав він.

Переговори України з МВФ - про що раніше писав Главред:

  • Місія Міжнародного валютного фонду 12 лютого завершила свою роботу в Україні. Результати дискусії свідчать про те, що Київ не отримає новий транш від кредитного донора. Переговори триватимуть надалі, проте на цей час сторони не змогли домовитися про новий перегляд кредитної програми stand by, заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
  • МВФ через проблеми із законом Про Вищу раду правосуддя і аспектів, пов'язаних з побоюваннями Фонду щодо втручання в роботу Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
  • Для того, щоб МВФ дав зелене світло, також потрібно прийняти внесені в Раду поправки в закон про НБУ, фінансові установи та відмову від державного регулювання цін на енергетичному ринку, введених цієї зими.
  • 14 лютого Радник Глави офісу президента і колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов образливо висловився на адресу місії МВФ, яка завершила переговори з Україною і не затвердила надання траншу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти