Ветеран АТО пояснив дії РФ щодо ситуації з військами біля кордонів України

14 квітня 2021, 08:19
Росія реалізує маневри, які не відповідають військовим правилам, стверджує Роман Костенко.
Російські війська
Росія тисне на Київ і перевіряє реакцію України - нардеп / УНІАН

Москва продовжує реалізацію заходів щодо гібридної війни проти Києва. Підведення військ до українських кордонів є одним з елементів таких дій. Росіяни перекидають свої військові підрозділи вдень і фіксують маневри на відео, що не властиво правилам військової справи. Росія чинить тиск на Україну з метою вивчення реакції української держави. Про це заявив ветеран АТО, учасник боїв за Донецький аеропорт і народний депутат від фракції Голос Роман Костенко.

У ефірі програми Свобода слова на ICTV парламентарій розповів про те, що російсько-українська гібридна війна триває. Стягуванням військ до кордонів України росіяни в черговий раз намагаються чинити тиск на Київ і вивчають поведінку української сторони.

"І цей елемент зі стягуванням військ, який вона зараз використовує, є елементом тиску і елементом тієї ж гібридної та інформаційної війни", - вважає нардеп.

Крім того, він акцентував увагу на тому, що російські батальйонно-тактичні групи перекидаються вдень, а не вночі. Подібні дії не властиві методам ведення військових дій.

"У військовій справі так не робиться. Все робиться вночі, замасковано", - вважає Костенко.читайте такожНардеп розкрив плани Росії щодо наступу на Україну

Також він підкреслив, що маневром з підведенням військових підрозділів до кордонів України Росія аналізує, як реагує українське політичне і військове керівництво. Москва вивчає навіть поведінку глав ОДА і військових комісаріатів. Крім того, росіяни своєю готовністю до військового вторгнення в Україну хочуть показати Заходу нібито ненадійність української держави з точки зору інвестицій.

Війська Росії біля кордонів України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти