Рада зробила перший крок до посилення покарання за порушення ПДР після жахливої аварії

13 липня 2020, 17:23оновлено 13 липня 2020, 19:29
Проект закону підтримали понад 280 нардепів.
Сьогодні парламент підтримав посилення покарання за порушення ПДР – Верховна Рада новини
Сьогодні Рада підтримала посилення покарання за порушення ПДР / УНІАН

У понеділок, 13 липня, Верховна Рада на позачерговому засіданні прийняла в першому читанні законопроект №2695, яким передбачено посилення покарання за порушення правил дорожнього руху.

Позачергове засідання було скликано спеціально для розгляду цього проекту закону, документ підтримали 282 народних обранці.

Законопроект прийняли після того, як під Києвом на Старообухівській трасі в ДТП загинула ціла родина. За даними ЗМІ, винуватець ДТП раніше три роки був позбавлений волі за вчинення смертельної аварії.

Як можуть посилити покарання за порушення ПДР:

  • Штраф за перевищення швидкості більше, ніж на 50 км/год, може скласти 3 тисячі 400 грн замість 510 грн;
  • Штраф за водіння без водійського посвідчення може скласти 10 тисяч 200 грн замість 510 грн;
  • Водії, яких спіймали на водінні у нетверезому стані, за друге порушення протягом року можу отримати арешт на 10-15 діб, а також позбутися права водіння на термін від 3 до 10 років.

За словами президента Володимира Зеленського, законодавча відповідальність за такі ДТП є гарантією того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини та кожного українця.

читайте такожВодіям в Україні дозволили доносити один на одного за порушення ПДРМіністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в парламенті на розгляді знаходиться законопроект Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху (№2695).

Глава МВС додав, що документ передбачає посилення відповідальності за вчинення смертельній аварії у стані алкогольного сп'яніння.

Член Кабміну говорив, що в проекті закону, зокрема, передбачено збільшення штрафів за водіння напідпитку та залишення місця ДТП.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня почала працювати автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху. Першим порушником правил, якого засікли правоохоронці, стала жінка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти