У МЗС України зробили заяву про вирішення питання щодо безвізу з ЄС

30 жовтня 2020, 18:59
За словами глави МЗС, припинення безвізу з ЄС знято з порядку денного.
У МЗС України зробили заяву про вирішення питання щодо безвізу з ЄС
Кулеба заявив, що поки Україна несе репутаційні ризики / МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після рішень Ради національної безпеки і оборони питання тимчасового припинення безвізу з ЄС знято з порядку денного.

"Після вчорашніх рішень РНБО і Кабміну я переконаний, що питання тимчасового припинення дії безвізу з ЄС знято з порядку денного", - заявив Дмитро Кулеба в інтерв'ю радіо "НВ".

За його словами, МЗС 29 жовтня, займався подоланням наслідків цієї проблеми з точки зору можливого призупинення безвізу.

читайте такожТермінове засідання РНБО за рішенням КСУ: Зеленський зробив заяву

"Поки єдині репутаційні ризики ми несемо через рішення КСУ. Тому що він, по суті, зруйнував ту антикорупційну інфраструктуру, яка була створена спільно з нашими міжнародними партнерами в інтересах українського народу та євроінтеграції України", - сказав Кулеба.

Скандальне рішення КСУ - про що раніше повідомляв Главред:

  • 27 жовтня на закритому засіданні КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.
  • Пізніше в ЄС відреагували на рішення КСУ щодо декларацій. У представництві Євросоюзу нагадали, що фінансова допомога Україні пов'язана з діяльністю антикорупційних органів. Також ЗМІ повідомили, що через рішення КС Україна може втратити безвіз.
  • Президент Володимир Зеленський зібрав екстрене засідання РНБО і Кабміну в результаті чого в Раду подадуть терміновий законопроект про відновлення доброчесності конституційного судочинства в Україні, який передбачає відставку всього складу КСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти