У МЗС України назвали головну умову припинення війни на Донбасі

23 березня 2021, 21:02
Кулеба підкреслив, що без "зеленого світла" з боку Москви просування в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі є неможливим.
Кулеба
Кулеба назвав умову припинення війни на Донбасі / УНІАН

Головну умову для завершення конфлікту на Донбасі озвучив голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю словацькому виданню Tyžden, пише пресслужба МЗС.

За його словами, війну на Сході України можна завершити за тиждень.

Кулеба підкреслив, що без "зеленого світла" з боку Москви просування в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі є неможливим.

"Якщо Москва політично вирішить дотримуватися власних обіцянок - а вони багато разів говорили, що Донбас має залишитися частиною України - і вирішить вивести свої війська, конфлікт може бути вирішений легко і досить швидко. Якщо Росія погодиться зробити це завтра, конфлікт буде завершено за тиждень", - заявив міністр.

Він додав, що питання полягає в тому, скільки часу знадобиться для того, щоб змусити Росію погодитися припинити конфлікт на Донбасі.

читайте такожСтало відомо про плани Москви щодо інтеграції Донбасу з Росією

"Способи виведення військ, способи проведення виборів без участі Москви, давно все це детально продумано. Тому нам слід питати себе не, скільки часу знадобиться для припинення конфлікту, а скільки часу потрібно, щоб змусити Росію погодитися його припинити", - пояснив Кулеба.

Ситуація на Донбасі - про що повідомлялося раніше:

  • Глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія і надалі блокуватиме переговори щодо Донбасу, то вивести ситуацію з глухого кута можна буде тільки із застосуванням серйозних заходів.
  • Україна стоїть на позиції, що повернення Донбасу можливе виключно політико-дипломатичним шляхом. Сьогодні Україна не бачить іншого шляхи вирішення цього військового конфлікту, заявив в інтерв'ю німецьким ЗМІ прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
  • Загострення ситуації в зоні російсько-українського конфлікту на Донбасі триватиме до початку нової хвилі переговорів у Нормандському форматі. Українська армія перебуває в стані боєготовності і готова завдати удару у відповідь по противнику, сказав голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти