У МЗС України звинуватили Росію в новій ескалації ситуації в ОРДЛО

23 березня 2021, 12:30оновлено 23 березня 2021, 13:30
Партія "Справедлива Росія" планує "представляти і захищати" на Донбасі "виборчі права" громадян Росії". У МЗС на ці плани відповіли.
Війна на Донбасі
У МЗС України звинуватили Росію в новій ескалації ситуації в ОРДЛО / УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України переконані, що намір Росії відкрити в ОРДЛО представництво партії "Справедлива Росія - за правду" - це не що інше, як черговий доказ ескалації на Донбасі.

"Розглядаємо намір відкрити представництво партії "Справедлива Росія - за правду" в Донецьку і Луганську як черговий доказ ескалації Росією ситуації в ОРДЛО. Російська влада продовжує відкрито нехтувати Мінськими домовленостями і здійснювати кроки для затягування поки непідконтрольних Україні районів Донбасу в своє політичне, економічне й електоральне поле", - сказано у заяві МЗС України.

У відомстві підкреслили, що після незаконного роздавання російських паспортів на Донбасі партії окупантів розгледіли можливість отримання політичних дивідендів.

Зазначимо, партія "Справедлива Росія" планує "представляти і захищати" на Донбасі "виборчі права" громадян Росії" - жителів тимчасово окупованих територій".

В українському Міністерстві звернули увагу на те, що це грубо порушує законодавство і суверенітет України, а також відкриває поле для фальсифікацій на російських виборах.

Крім того, останнім часом в Росії ведуться дискусії про організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми.

Україна вже заявляла, що не визнає легітимність таких голосувань.

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • Глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія і надалі блокуватиме переговори щодо Донбасу, то вивести ситуацію з глухого кута можна буде тільки із застосуванням серйозних заходів.

  • Україна стоїть на позиції, що повернення Донбасу можливе виключно політико-дипломатичним шляхом. Сьогодні Україна не бачить іншого шляху вирішення цього військового конфлікту, заявив в інтерв'ю німецьким ЗМІ прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

  • Загострення ситуації в зоні російсько-українського конфлікту на Донбасі триватиме до початку нової хвилі переговорів у Нормандському форматі. Українська армія перебуває у стані боєготовності і готова завдати удару у відповідь по противнику, сказав голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти