Українці озвучили рейтинг Зеленського і висловилися про його залежність

1 лютого 2021, 12:54оновлено 1 лютого 2021, 13:59
Центр соціального моніторингу провів опитування, щоб дізнатися, що українці думають про дострокові вибори і хто, на їхню думку, керує Зеленським.
Рейтинг Зеленського - що українці думають про дострокові вибори
Рейтинг Зеленського - що українці думають про дострокові вибори / УНІАН

За Володимира Зеленського все ще готова віддати свої голоси чверть українських виборців (з тих, хто визначилися з вибором). При цьому більше 42% респондентів вважають, що Зеленський повністю керований іншими країнами та/або міжнародними організаціями, а 43% – що частково.

Центр соціального моніторингу оприлюднив дані свого опитування, що пройшов 15-25 січня 2020 року, на прес-конференції в Інтерфакс-Україна.

Так, якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, то чинний глава держави Володимир Зеленський отримав би 24,8% голосів.

читайте такожРейтинг Зеленського обвалився до критичної позначкиНа другому місці в опитуванні опинився лідер партії Опозиційна платформа - За життя Юрій Бойко (18,4% респондентів), лідер партії Європейська солідарність Петро Порошенко – на третьому (15,6% опитаних), лідера ВО Батьківщина Юлію Тимошенко підтримали б 11,1% опитаних. Також п'ятивідсотковий бар'єр проходить лідер партії Сила і честь Ігор Смешко: у нього 6,2% голосів.

У всіх інших кандидатів менше 5% підтримки виборців.

При цьому 4,2% респондентів голосували б за іншого кандидата, 3,3% респондентів – зіпсували б бюлетень, а 13,6% – відмовилися б голосувати.

Також у людей запитали, чи потрібні дострокові вибори в Україні. Більшість (45,8%) висловилися "за":

  • 20,2% - безумовно, так;
  • 25,6% - скоріше так.

Не підтримують проведення дострокових виборів 43,1% українців (21,9% – скоріше ні; 21,2% – безумовно, ні). Вагаються з відповіддю 11,1% опитаних.

Крім того, в опитуванні було питання: чи незалежний у своїх рішеннях і діях президент Зеленський або на його рішення та дії впливають інші країни та/або міжнародні організації. У повну незалежність Зеленського, судячи з результатів опитування, вірять 7,2% респондентів. У свою чергу 43% вважають, що в якихось питаннях незалежний, в інших - залежний. А 42,2% опитаних відповіли, що Зеленський повністю залежний від впливу інших країн і організацій. Вагаються з відповіддю 7,6% опитаних.

Рейтинг Зеленського: новини

  • Згідно з попереднім опитуванням КМІС, Володимир Зеленський втрачає популярність. Якби президентські вибори в Україні відбулися наприкінці 2020 року – то рівень підтримки Зеленського коливався б на позначці в 27%.
  • Також у КМІС з'ясували електоральні симпатії українців на виборах до Верховної Ради. Згідно з опитуванням, до парламенту мають шанс пройти чотири політичні сили: Опозиційна платформа – За життя, Слуга народу, Європейська солідарність і Батьківщина.
  • Якби вибори президента України відбулися на початку січня 2021 року, найбільше голосів отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський. Як свідчать дані опитування соціологічної групи Рейтинг, Зеленського підтримали б 26,2% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором.
  • Раніше експерт оцінив правдивість рейтингів Зеленського. Зеленський стає схожим на Порошенка, який малював собі "перемоги", вважає Юрій Романенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти