Україна переводитиме годинники чи ні: Рада ухвалила вирішальний закон

16 липня 2024, 15:20оновлено 16 липня, 16:31
307
Депутати Верховної Ради проголосували за закон №4201 про скасування переведення часу в Україні.
депутати, годинник
В Україні не будуть переводити час / Колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay

Народні депутати ухвалили рішення про те, чи будуть в Україні переводити годинник із зимового на літній час. Вони проголосували за відповідний закон №4201. Про це стало відомо із засідання Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

За скасування переведення часу проголосували 261 депутат.

переведення годинників
В Україні не будуть переводити час / фото: Telegram

Як відомо, цього року українці ще переведуть годинники на зимовий час. Це станеться в останню неділю (27-го) жовтня. Однак після цього вже не буде переведення годинників на літній час у 2025 році.

відео дня

Скасування переведення годинників на літній та зимовий час - що відомо

Варто нагадати, що ухвалення рішення про скасування переведення часу тягнеться ще з 2021 року. Тоді 3 березня Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №4201, який передбачає скасування переведення годинників в Україні на літній час. У документі зазначалося, що у країні хочуть зафіксувати єдиний час - без переходів на "зимовий" і "літній".

Тоді ж у Раді пояснили фундаментальну важливість скасування переведення годинників. Руслан Стефанчук стверджував, що перехід на літній або зимовий час негативно впливає на біоритми людини.

"Тимчасова різниця між ними (східними та західними областями - Главред) становить 68 хвилин. У результаті на сході незадоволені літнім часом, бо світає там о 3 годині ночі, а на заході - зимовим, через який о 9 ранку все ще темно", - сказав Стефанчук.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти