У Зеленського оцінили шанси на блокаду зустрічі з Путіним через справу Медведчука

28 травня 2021, 19:54оновлено 28 травня 2021, 20:45
Не можна прирівнювати Росію до Медведчука, тому що це буде принижувати російську державу, вважає Михайло Подоляк.

Путін Зеленський
Справа Медведчука не позначиться на перспективах зустрічі Зеленського і Путіна - Офіс президента / Колаж ВВС

Справа Віктора Медведчука не відображає весь спектр складностей відносин Києва і Москви і навряд чи суттєво вплине на перспективи зустрічі президента Володимира Зеленського з главою РФ Володимиром Путіним. Прирівнювання персони Медведчука до Росії було б приниженням Російської Федерації. Про це заявив радник глави Офісу президента Андрій Єрмак.

У інтерв'ю Україна 24 він сказав про те, що персона Віктора Медведчука або будь-якого іншого політика навряд чи може суттєво вплинути на ситуацію з українсько-російськими відносинами. Перемовини від Києва вже веде глава ОП Андрій Єрмак, і сумнівно, що ситуація зі справою Медведчука вплине на перспективи зустрічі Зеленського і Путіна.читайте такожНа Банковій зробили заяву про плани щодо зустрічі Зеленського і Путіна

"Я вважаю, що доля Медведчука або взагалі Медведчук як суб'єкт - це набагато менший суб'єкт всього, ніж не дуже хороші двосторонні відносини між Росією і Україною. Андрій Єрмак активно займається темою двосторонньої зустрічі... Але ще раз підкреслюю, що ані Медведчук, ані будь-хто інший не є достатнім за розміром для того, щоб мати вплив на ці двосторонні перемовини. Якщо ми будемо прирівнювати Росію до Медведчука, це буде принижувати Російську Федерацію", - підкреслив Михайло Подоляк.

Зустріч Зеленського і Путіна

  • Президент України Володимир Зеленський 20 травня розповів про те, що Банкова веде перемовини з Кремлем щодо організації його зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним.
  • У Кремлі підтвердили, що такі перемовини вже ведуться. На цьому напрямку працює заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Однак у Москві не впевнені, що сторони узгодять Порядок денний перемовин, а зустріч Путіна і Зеленського реально відбудеться.
  • 23 травня Дмитро Пєсков сказав, що Путін готовий вести перемовини з Зеленським навіть щодо Криму. Проте глава РФ не збирається обговорювати з Києвом можливість повернення окупованого півострова до складу України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти