"Росія заслуговує на кращу владу": у МЗС України відреагували на протести

23 січня 2021, 21:36
МЗС засудило затримання, які відбулися сьогодні в містах Росії.
МЗС України
У МЗС України висловилися про протести в РФ / капітал

Влада РФ продовжує гнобити тих, хто не згоден з її репресивною політикою і це виливається в насильство і затримання учасників акцій протесту, заявили в Міністерстві закордонних справ України.

МЗС засудило затримання, які відбулися сьогодні в містах Росії. У відомстві стверджують, що росіяни заслуговують на кращу владу.

"Україна рішуче засуджує насильство проти мирних учасників акцій протесту і затримання представників російської опозиції. Громадяни Росії мають право на уряд, який буде здатний забезпечити рівність перед законом, можливість реалізувати свої права і свободи, а також поважати права людини в інших країнах світу і на окупованих Росією територіях", - заявили в МЗС.

Також МЗС України закликало світову спільноту посилити тиск на російську владу, щоб зупинити всі порушення як всередині країни, так і щодо сусідніх країн.

читайте такожУ Навального анонсували продовження протестів: коли чекати нову "бійню" в РФ

"Закликаємо міжнародну спільноту до більш рішучого залучення всіх механізмів для припинення насильства російської влади проти свого народу, агресії проти сусідніх країн, а також для протидії порушенням з боку РФ заснованого на міжнародному праві світового порядку і правил поведінки цивілізованого світу", - сказано в заяві.

Мітинги в Росії:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти