Разумков пояснив, чому не підтримав санкції проти "медведчуківських" телеканалів

3 лютого 2021, 10:16оновлено 3 лютого 2021, 13:31
Глава Верховної Ради заявив, що санкції проти телеканалів – це погано, попри те, чиї вони.
Разумков
Разумков пояснив, чому не підтримав санкції проти телеканалів / УНІАН

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков не підтримав санкції Ради національної безпеки проти правої руки Віктора Медведчука Тараса Козака. У тому числі мова йде й блокування телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, які йому належать.

Разумков заявив, що санкції проти каналів Медведчука – це погано. Так він прокоментував свою відмову підписати рішення РНБО, повідомляє Бабель.

Голова Верховної Ради переконаний, що покарати його можна було за допомогою українського законодавства, не застосовуючи санкцій. За його словами, анулювання ліцензій телеканалів - це погано, попри те, чиї вони.

"Я утримався. Санкції добре там, де ми не можемо покарати за українським законодавством. А тут все не на місці. І з приводу каналів - санкції це погано. Попри те, чиї вони", – сказав Разумков.

Трохи згодом під час брифінгу в парламенті Разумков уточнив, що питання санкцій було у форматі письмового опитування, а від колег він не почув додаткової інформації.

"Для ухвалення таких рішень я використовую закон про санкції. По-друге, має бути виважена позиція і повна інформація від представників СБУ. Якщо така інформація є, мені здається, вона не може бути в закритому режимі. Хоча б базові якісь речі. Тому що і суспільство, і журналістське співтовариство мають розуміти позицію: що, який фактаж, яка інформація. Наступним кроком тоді повинні бути відповідні дії правоохоронних органів і Генерального прокурора", - підкреслив Разумков.

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна - про що йшлося раніше:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, тимчасове зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або тимчасове зупинення ліцензій.
  • Зокрема, мова йде про ТОВ Аріадна ТВ, ТОВ Новий Формат ТВ, ТОВ ТБ Вибір, ТОВ Товариство Телерадіокомпанія 112-ТВ, ТОВ Лідер ТВ, ТОВ Партнер ТВ, ТОВ Новини 24 години, ТОВ Нові комунікації.
  • Станом на вечір 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 припинили транслюватися.
  • Згодом радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував санкції проти каналів 112, ZIK і NewsOne. За його словами, ці телеканали використовуються як інструменти російської пропаганди в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти