Очільники МЗС країн нормандської четвірки вирішили поговорити: названа дата

28 квітня 2020, 10:04
Переговори міністрів закордонних справ пройдуть у форматі відеоконференції.
Кулеба
Кулеба розповів, коли поговорять очільники МЗС країн нормандського формату / УНІАН

Нові переговори очільників Міністерств закордонних справ країн нормандської четвірки (України, Франції, Німеччини і Росії) відбудуться у четвер, 30 квітня, усі сторони дали згоду, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, переговори пройдуть у форматі відеоконференції.

"Відеоконференція відбудеться цього четверга, 30 квітня. Будуть всі чотири міністри закордонних справ. Я дякую їм за те, що вони погодилися взяти участь у цьому заході", - заявив Кулеба.

Разом з тим Кулеба особливо підкреслив, що розмова міністрів нормандського формату назріла давно, так як "рішення паризького нормандського саміту пробуксовують".

"Потрібно надати імпульсу на шляху до їх виконання для того, щоб відкрити шлях до наступного саміту в Берліні", - уточнив очільник МЗС України.

читайте такожСаміту Зеленського, Путіна, Меркель і Макрона не буде: Лавров назвав причинуНагадаємо, раніше очільник Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що глави Міністерств закордонних справ країн нормандської четвірки (Росії, Німеччини, України, Франції) планують провести відеоконференцію (через пандемію китайського коронавірусу) в кінці квітня.

За словами Лаврова, майбутні переговори очільників МЗС нормандської четвірки навряд чи принесуть якийсь відчутний результат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти