Хто проходить до Верховної Ради: опубліковано новий рейтинг партій

16 грудня 2020, 17:34оновлено 16 грудня 2020, 18:48
Прохідний бар'єр у 5% на виборах до Верховної Ради долають лише чотири політичні сили.
Рада
У партії Слуга народу, як і раніше, найвищий рейтинг серед інших політичних сил / УНІАН

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися в грудні поточного року, шанси на проходження до парламенту отримали б чотири політичні сили – Слуга народу, Європейська солідарність, ОПЗЖ і Батьківщина.

Згідно з даними опитування Центру Разумкова, проведеного з 4 по 9 грудня, голоси тих респондентів, які мають намір взяти участь у виборах, розділилили б наступні політичні партії.

  • Слуга народу – 26,5%
  • Європейська солідарність –19,5%
  • ОПЗЖ – 17,7%
  • Батьківщина – 8,8%

За партії Сила і Честь і Українська стратегія готові проголосувати 4,8% і 3,8% українців, які взяли участь в опитуванні.

Решта партій набирають менше 3%.

Соціологічне дослідження проведено співробітниками Центру Разумкова в період з 4 по 9 грудня 2020 року. В опитуванні взяли участь 2018 респондентів по всій Україні, крім територій, окупованих Росією. Дослідження провели методом тет-а-тет за місцем проживання людей. Похибка не перевищує 2,3%.читайте такожОпитування показало, як українці оцінюють боротьбу влади з COVID-19

Соціологічні опитування в Україні

  • Дослідження Центру Разумкова, проведене в грудні, свідчить про те, що 42% респондентів назвали президента Володимира Зеленського головним розчаруванням року. П'ятого президента Петра Порошенка - який зайняв друге місце - назвали розчаруванням року 10% українців.
  • Згідно даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, який проводився в жовтні-листопаді, до Верховної Ради могли б пройти 6 партій. Серед них - ОПЗЖ, Європейська солідарність, Слуга народу, Батьківщина, Сила і честь, а також Радикальна партія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти