Формат з США і Меркель щодо Донбасу: дипломат розкрив сценарій України на перемовини з Путіним

26 вересня 2021, 05:28оновлено 26 вересня 2021, 06:10
Заморозка конфлікту на Донбасі – це дуже небезпечна річ, Росія може в будь-який момент загострити ситуацію, вважає Павло Клімкін.
Меркель
Меркель може стати посередником на перемовинах з Путіним щодо Донбасу - Клімкін / УНІАН

В України є два варіанти врегулювання російсько-українського конфлікту на сході країни: або Київ переконує США у тому, що потрібна нова стратегія щодо Донбасу і вибудовує свій шлях, або йде на заморозку конфлікту. РФ контролює ситуацію, тому на заморозку Україні йти не можна. Канцлерка ФРН Ангела Меркель, яка залишає свій пост, може зіграти важливу роль в новому форматі у якості посередника на перемовинах з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це заявив дипломат Павло Клімкін.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Кремль контролює ситуацію з Донбасом. Українській державі потрібна своя стратегія, яка не повинна бути пов'язана із заморожуванням конфлікту, оскільки це може стати небезпечною ситуацією, вигідною Росії.

"Коли ми кажемо, що ключі в руках Путіна - ключі завжди в руках Путіна. І або ми граємо в свою гру і чітко визначаємо сценарій, переконуємо американців, що нам потрібна нова стратегія щодо Донбасу і йдемо разом з ними, або ми йдемо в заморозку, і заморозка – це дуже небезпечна річ, тому що ключі від заморозки, знову ж таки, сьогодні у Путіна. І він у будь-який момент може ситуацію розморозити і почати качати ситуацію як з боку Донбасу, так і зсередини", - зазначив Клімкін.читайте такожРосія відриває Донбас і виходить з Мінських угод: дипломат заявив про унікальний шанс України

відео дня

Також він додав, що в новій стратегії щодо Донбасу важливу роль може зіграти канцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка залишає свій пост. У перемовинах за участю Вашингтона вона може взяти участь в якості посередника у діалозі з Путіним.

"Нова стратегія можлива, розмови про неї насправді ведуться, я просто деякі нюанси не хочу озвучувати. Україна розмовляє з США, після перезавантаження Німеччини Меркель нам буде ще потрібна для розмов з Путіним, дуже і дуже. Це, якщо хочете, мій прогноз", - підкреслив Павло Клімкін.

Заяви Меркель про підтримку України

20 серпня німецька канцлерка Ангела Меркель за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві виступила на підтримку територіальної цілісності України, засудила анексію Криму, і пообіцяла допомагати українській державі.

22 серпня Меркель за підсумками зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві заявила, що Німеччина підтримає нові санкції проти Росії у тому випадку, якщо Москва після запуску СП-2 використовуватиме газ у якості зброї.

Меркель виступила з ініціативою щодо проведення нової зустрічі в рамках нормандського формату на рівні лідерів України, Німеччини, Франції та Росії, а також назвала російську державу учасником конфлікту на Донбасі.

У вересні Ангела Меркель підкреслила, що Україна повинна залишатися транзитером російського газу до Європи навіть після того, як буде введено до експлуатації газопровід Північний потік-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти