НП в Україні на кордоні з Білоруссю і атака мігрантів: експерт різко розніс дії Києва

17 листопада 2021, 07:10
Київ дуже сильно ускладнює ситуацію, пов'язану з міграційною кризою на кордоні Польщі, вважає Василь Вовк.
Польща мігранти
Мігранти біля кордонів Польщі прагнуть потрапити до Німеччини, а не в Україну - експерт / Reuters

Влада серйозно ускладнює ситуацію, пов'язану з міграційною кризою на білорусько-польському кордоні. Проблемі приділяється занадто багато уваги, тоді як підстав для впровадження надзвичайного стану в областях, що межують з Білоруссю, немає, а мігранти навряд чи штурмуватимуть кордони України. Про це заявив колишній керівник головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.

"Дуже сильно ускладнюємо... Мені шкода український народ, який інформаційно обманюють. Ситуація на білорусько-польському кордоні. Ми підняли великий хайп, ми зробили виїзне засідання РНБО у Луцьку, бронетанкові підрозділи, оборона, можливе впровадження надзвичайного стану в областях, які біля кордону з Білоруссю... Звідки це? Я хочу заспокоїти людей. Жодних підстав немає. Навіть близько уявити собі це неможливо...",- сказав він у ефірі телеканалу Україна 24.

читайте також"Знищення мігрантів і диверсантів": у мережі з'явилася фейкова заява ЗСУЗа його словами, влада лякає українців надзвичайним станом, у той час, коли мігранти на кордоні Польщі не озброєні, і прагнуть до Німеччини, а в не в Україну. Тому для української держави тут загрози немає.

"Є там 3 або 4 тис. цих людей з арабського світу. Вони неозброєні, приїхали, щоб купити квиток не у Мінськ, а за великим рахунком – до Німеччини. І вони від цього квитка не відмовляться. Цей квиток коштує їм життя. Їм квиток в Україну не потрібен. Тому загроз від них для нас немає. Вони не підуть в Україну. Гіпотетично уявити, що не пускає Польща - прийти до України - піти у Польщу... але Польща і тут не пустить... де загроза Україні? Нуль", - підкреслив Василь Вовк.

Загроза атаки мігрантами кордонів України

Посол у Польщі Андрій Дещиця раніше заявив, що нелегальні мігранти можуть спробувати здійснити прорив і біля кордонів України. Це може статися у тому випадку, якщо їх спроба потрапити на територію польської держави не увінчається успіхом.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також попереджав Київ про потенційно небезпечний сценарій, пов'язаний з можливою атакою мігрантів на кордони України.

Секретар РНБО Олексій Данілов казав, що у Києва достатньо ресурсів, щоб відбити потенційну атаку мігрантів на кордон України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти