Колишній глава Генштабу попередив про сценарій військових атак РФ на Донбасі

25 квітня 2021, 12:59
Провокації Росії триватимуть допоки, доки росіяни не приєднають Україну, або ж допоки Київ не здобуде перемогу у війні, вважає Ігор Романенко.
Вивіска, Донбас
Росія може влаштувати провокації на Донбасі на травневі свята - Романенко / @vysotskiy.ap

Росія і підконтрольні Москві бойовики "ЛДНР" на травневі свята можуть влаштувати нові провокації користуючись тим, що в цей час збирається велика кількість людей. Російсько-терористичні війська посилять інтенсивність обстрілів на лінії перетину на Донбасі. Військовий тиск на Україну буде здійснюватися допоки, доки Москва не досягне своїх цілей, або не зазнає поразки в конфлікті. Про це заявив колишній глава Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що загострення на фронті з боку російських незаконних збройних формувань триватиме. Росія не реалізувала свій наступальний потенціал в той момент, коли стягнула війська до прикордонних з українськими територіями районів. Однак можливий сценарій, за якого росіяни посилять обстріли на травневі свята.

"На жаль, це відбувалося і буде далі відбуватися, здійснюватися з боку Російської Федерації і збройних загонів сепаратистів. Оскільки за останній час, як відомо, не відбулася реалізація військового потенціалу, зібраного біля наших кордонів. Можливості впливу на Україну здійснюватимуться за рахунок того, що підвищуватиметься інтенсивність ведення бойових дій на лінії зіткнення, а також здійснюватимуться провокації, тим більше на свята, тому що в цей час збирається велика кількість людей. Це відомий прийом, який використовують Збройні сили Росії і їже з ними", - вважає Романенко.читайте такожРезніков оголосив про визнання Путіним "ЛДНР" і вихід РФ з "Мінська"

Також він додав, що російсько-терористичні війська продовжуватимуть чинити тиск на Україну допоки, доки не вдасться досягти стратегічної мети Росії – приєднати Україну. Або до того моменту, допоки Київ не виграє війну.

Крім того, генерал акцентував увагу на тому, що російські медіа нагнітають ситуацію на інформаційному полі, а Росія може повернути війська, відведення яких почалося з 23 квітня, всього за добу.читайте такожАрестович назвав умову Києва щодо зустрічі з РФ, Францією і ФРН на Донбасі

"Хотів би звернути увагу, що останніми місяцями російські пропагандисти мало того, що віщають зі своїми каналами з Росії, так ще й приїжджали до Донецьку і казали про те, що треба досягати нових територіальних захоплень в межах Луганської та Донецької областей. І в плані реалізації таких ідей вони вкладаються в такий підхід і операції. Війська збирали по всій Росії, а відводять недалеко, до таборів, і це можливість все повернути через добу. Ця напруга зовсім не знімається, дії їх укладаються у відповідні плани",- підкреслив генерал-лейтенант запасу ЗСУ Ігор Романенко.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти