"Путінська редакція": експерт сказав, чи варто Україні побоюватися зміни конституції Росії

15 лютого 2020, 03:15
Путін вже діяв всупереч конституції РФ, зазначив експерт.
Експерт сказав, що Володимир Путін вже зробив країнам-сусідам все погане, що можна було зробити – Путін новини
Володимир Путін вже зробив країнам-сусідам все погане, що можна було зробити, сказав експерт / Reuters

Якщо Російська Федерація отримає конституцію в путінській редакції, то для України нічого не зміниться – президент РФ Володимир Путін вже зробив державам-сусідам все погане, що можна було зробити.

Глава Росії як сприймав зону впливу своєї країни за радянським зразком, так і продовжує сприймати, розповів російський політолог Дмитро Орєшкін під час чату на Главреді.

За словами співрозмовника, російський лідер раніше діяв всупереч конституції своєї країни.

відео дня

Орєшкін додав, що документ забороняє втручання російської армії в конфлікти без дозволу Ради Федерації, але вона втручалася все одно, у тій же Грузії, а потім, заднім числом, Рада Федерації переглядала цю норму і давала свою згоду.

"Нічого не зміниться (після внесення змін у конституцію РФ – Ред.). Тому що все погане, що можна було зробити країнам-сусідам, Путіним вже зроблено. Він мислив зону впливу Росії за радянським зразком, так і продовжує мислити", – заявив політолог.

Експерт вважає, що для сусідніх держав після зміни конституції нічого не зміниться, а президент Росії буде зустрічати все більше розчарування.

"Адже модель збереження зони впливу, коли мова йде не про культурний або взаємовигідний економічний обмін, а також не про повагу суверенітету сусідів, а про їх очевидне підпорядкування наказам з Кремля, буде призводить до прямо протилежних результатів", – пояснив він.

Експерт підкреслив, що це видно вже зараз – президент Білорусі Олександр Лукашенко відходить від Кремля, а Україна вже відійшла.

"Подальші кроки Росії у цьому напрямку будуть визначатися не нормами конституції – Путін глибоко байдуже ставиться до цих формальних норм, а реальними можливостями і ресурсами РФ", – сказав він.

Раніше стало відомо, що 21 січня Володимир Путін вніс до Держдуми проект, яким передбачено внесення поправок в російську конституцію. Дмитро Орєшкін говорив, що після зміни конституції Путін зможе технічно оформити свій новий статус у владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти