Володьку на царство: обнулення термінів дасть Путіну можливість правити до смерті

10 березня 2020, 15:17оновлено 10 березня 2020, 16:26
Насильницький апарат для запобігання або придушення бунтів в Росії вже створено.
путін дід
Для Путіна запропонували обнулити кількість президентських термінів

Система влади в Росії є монархічною по своїй суті. Тому навколо глави держави зібран натовп лизоблюдів, які вигадують різноманітні пропозиції, які повинні сподобатися "царю". Пропозиція депутата Держдуми РФ Терешкової закріпити в конституції РФ обнулення президентських термінів – з тієї ж серії. Лизоблюди вже давно хотіли б зробити так, щоб Путін в Росії правив вічно. І вся затіяна зараз в Росії трансформація влади полягає в тому, щоб придумати, як би то провести вибори, щоб все одно переміг Путін і далі залишався при владі. Вся метушня навколо конституції російської продиктована цією метою. Тому нічого дивного в пропозиції Терешкової немає.

Не виключаю, що Держдума закріпить цю норму про обнулення президентських термінів. У Росії може бути що завгодно: російському істеблішменту страшно, еліти нервують, тому що не розуміють, кому потрібно цілувати чобіт. І, щоб якось прояснилася ситуація, і відбуваються такі рухи.

В принципі, піде ГД РФ на обнулення президентських термінів або не піде, це нічого не змінить. Путін вже і так порушив конституцію, залишаючись на посаді президента стільки термінів. У російській конституції записано, що людина може бути на посаді президента лише два терміни поспіль, але не йдеться про те, що буде, якщо людина буде балотуватися знову через термін. Ось вони і вирішили: два терміну Путіна, перерва на Медведєва, а потім знову два терміну Путіна. Це рішення малозаконное, але так вже сталося, і російські еліти себе добре почувають. Тому для Росії це нормально.

відео дня

читайте такожНавіть не мрійте про відхід Путіна, він буде сидіти до самої смертіНе думаю, що все це якимось чином пов'язано з подіями останніх днів – зруйнованими цінами на нафту, які спричинили за собою і девальвацію російського рубля. Росія впевнена, що вона перемагає в цій боротьбі. Вона впевнена, що зараз їй вдасться довести до банкрутства сланцеву нафту США. В принципі, вся ця катавасія навколо Саудівської Аравії саме з цим пов'язана.

До того ж, насильницький апарат для запобігання або придушення бунтів в Росії вже створено. Поступово народ вже лякають, наприклад, коли за спілкування в мережі людям дають сталінські терміни (по 15-18 років). Так що з силовим апаратом на випадок бунтів в Росії, які можуть спалахнути з-за економічних проблем, все нормально.

Так що в Росії і так все добре. Питання тільки в юридичних формулюваннях: як все красиво оформити, щоб влада виглядала легітимною. Так, навіть для авторитарної влади важливе питання легітимності, наскільки все буде виглядати пристойно. Якщо зробити непристойно, тоді Путін буде "голим королем" і буде напівлегітимним (а це фактично незаконним). А от якщо все за конституцією, за законом, начебто і з народом все обговорили, народ на виборах проголосував, видимість легітимності для еліт і народу буде збережена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти