StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у лютому: аналітика від Київстар ТБ

8 березня 2024, 16:55
13
Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у лютому: аналітика від Київстар ТБ
/ dpchas.com.ua/

У лютому 2024 року на телеекранах українців запрем'єрило: в ефірі з'явилося відразу декілька нових серіалів. Так, 19 лютого на 1+1 Україна вийшли декілька новинок — мелодрама "Ціна втечі", містично-драматичний "Мольфар", серіал "Ловець снів" у жанрі скриптед-реаліті та новий сезон шоу "Говорить вся країна". Телеканал 2+2 підготував для своїх глядачів серіал "Друзі", а СТБ – драматичний серіал "Перевізниця".

Платформа кіно та телебачення Київстар ТБ знайомить з основними результатами теледивлення в лютому. В цій аналітиці ви дізнаєтеся, як українці споживали новинний та розважальний контент, а також побачите канали-лідери останнього місяця зими.

Нагадаємо, що поки тривають оновлення панелі Nielsen, яка до повномасштабної війни займалася телевимірюваннями, ринок продовжує орієнтуватися на дані переглядів від ОТТ-платформ. Так, з червня 2023 року платформа надає звіти по дивленню на основі тільки платних підписок.

відео дня

ТОП-10 телеканалів у лютому 2024 року

Очолює список телеканал СТБ, частка якого зросла на 1,2 п.п. і становила 8%. На другому місці Новий, який опустився на 1 п.п та отримав частку 7,1%. За ним із часткою 5,9% йде 1+1 Україна (-1,5 п.п. до січня). На четвертому місці опинився ТЕТ з незначним зниженням частки на 0,1 п.п. у порівнянні до попереднього місяця — 5,3%. Далі йде 2+2 — 5,3% частки зі зростанням на 0,2 п.п. у порівнянні до січня.

1+1 Марафон збільшив свою частку на 0,1 п.п. та перейшов із сьомого на шосте місце в лютому. Показники телеканалу ICTV2 впали: частка становить 4,4% (-1,2 п.п. до січня), а от ICTV демонструє незначне зростання на 0,1 п.п.

Телеканал Бігуді демонструє рекордну місячну частку у вимірюванні — 3,2 % (+ 1,3 п.п. у порівнянні до січня). Замикає десятку лідерів теледивлення тематичний плейлист Подорожі — безкоштовна добірка контенту від 1+1 mediaчастка якого збільшилася на 0,1 п.п. і становила у лютому 2,5%.

Медіагрупи та дивлення

Власні та партнерські телеканали 1+1 media — 1+1 Україна, ТЕТ, 2+2, 1+1 Марафон, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, KVARTAL TV та Comedy Central — продовжують очолювати рейтинг медіагруп із часткою 26,6%.

Канали групи StarLightMedia — Новий, СТБ, ICTV2, ICTV — посіли 2 місце та зібрали сумарну частку 25,5% (-0,9 п.п до січня). Inter Media Group на третьому місці й продовжує демонструвати зростання в лютому на 0,8 п.п. у порівнянні до січня. Її частка становила 3,6%.

Дивлення новинного контенту

Сумарначастка основних телеканалів, які транслюють марафон "Єдині новини" на платформі Київстар ТБ, у лютому показала зростання на 0,2 п.п. та становила 9,6%. Незмінним лідером залишається 1+1 Марафон, частка якого в лютому склала4,5% (+ 0,1 п.п.). На другому місці ICTV, який збільшив частку на 0,1 п.п. до 4,3%. Показники Інтера без змін — 0,5%.

Серед новинних каналів свої січневі показники зберегли 24 канал — 1,1% і 5 канал — 0,2%. Зростання частки демонструють Прямий — 0,8% частки (+ 0,1 п.п.) та Еспресо — 0,7% (+ 0,1 п.п.).

Найпопулярніші серіали та фільми на Київстар ТБ у лютому

Очолив ТОП за кількістю переглядів від унікальних абонентів міні-серіал "Перші дні". До слова, в ефірі телеканалу 1+1 Україна під час своєї телепрем'єри він здобув частку 5,5%. Нагадаємо, що над створенням серіалу "Перші дні" працювала команда кіностудії FILM.UA в партнерстві з національними мовниками Норвегії, Швеції й Фінляндії та німецькою дистриб'юторською компанією "Red Arrow Studios International". Сюжет "Перших днів" розгортається в Києві на початку повномасштабного вторгнення. Серіал розповідає шість різних історій українців, як вони зустріли 24 лютого 2022 року.

На другому місці за популярністю опинилися "СидорЕнки-СидОренки" на ТЕТ. Трійку лідерів закриває проєкт "Світ навиворіт. Україна". За ними опинилися "Ціна втечі", "Перевізниця" і "Якщо чесно".

У лютому свою річницю на Київстар ТБ відзначив серіал "Скажені сусіди", який продовжує утримувати лідерські позиції за кількістю переглядів від унікальних абонентів та стабільно потрапляє в десятку найкращих на платформі.

Особливу увагу варто звернути на стрічку "Довга доба", телевізійна прем'єра якої відбулася 24 лютого на 1+1 Україна, здобувши частку 11,9%. "Довга доба" — спільний проєкт режисера Алана Бадоєва та телеканалу 1+1 Україна.Ця стрічка очима українців показує, якими були перші місяці Великої війни. До її створення долучилися 12 тисяч українців, які фіксували злочини ворога на свої телефони. Ці відео команді Бадоєва надсилали з різних куточків України, в тому числі з окупованих територій. Загалом вона опрацювала понад 200 тисяч годин відеоматеріалу.

Також гарний результат в ефірі 2+2 показав документальний проєкт "Володарі неба 2. На межі" — 4,5% частки.

Нагадуємо, що бібліотека платформи кіно та телебачення Київстар ТБ налічує найбільшу відеотеку українського контенту — понад 1000 тайтлів. Це найкращий показник серед усіх ОТТ-платформ в Україні.

Джерело даних: Київстар ТБ

Київстар ТБ у період з 7 до 10 березня 2024 року надає доступ до контенту платформи без додаткової плати, щоб українці змогли легально переглянути улюблені фільми, серіали, мультфільми та шоу.Дізнавайтеся більше про новинки на платформі в телеграм-каналі"Кіно для ТБ".

Довідково:

Київстар ТБ — спільний проєкт 1+1 media та Київстар, заснований 11 грудня 2019 року. Це платформа кіно та телебачення, що надає користувачам доступ до сотень тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, прямоефірних програм і регулярно пропонує ексклюзивні допрем’єрні покази проєктів. Платформа нараховує понад 400 телеканалів і VOD-бібліотеку із 20 тис. фільмів, серіалів, мультфільмів і шоу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти