StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У Мережі та офлайн презентували трейлер історично-патріотичного фільму "Довбуш"

12 липня 2023, 18:23оновлено 14 липня 2023, 11:45
11 липня в художньо-гастрономічному просторі "Остання Барикада" відбулася офлайн-презентація фінального трейлера екшну "Довбуш".
Довбуш, трейлер
Кадр із х/ф "Довбуш" / Film.ua

У заході взяли участь режисер Олесь Саніна, оператора Сергія Михальчука та акторів Дмитра Вівчарюка та Олега Шульги.

"Я зняв картину про те, хто не хотів бути героєм, про те, хто не хотів ставати опришком. Він хотів мирного життя з тією, кого любив. Але йому довелося взяти в руки зброю, очолити повстання, щоб його мрія збулася. Це історія про нас: для кожного, я переконаний, життя змінилося на "до" та "після" у лютому 2022 року. Сподіваюся, що на екрані кожен побачить історію про себе самого сьогодні. Ми не прагнули знімати актуальне кіно, ми робили це з чистим серцем, довго шукали можливості, щоб картинка потрапила до глядача. І ми всі щасливі, що нарешті маємо дату прем'єри - 24 серпня – день, коли Довбуш став безсмертним, день, коли його історія почала надихати інших", - сказав режисер.

У Мережі та офлайн презентували трейлер історично-патріотичного фільму 'Довбуш'
Режисер Олесь Санін, оператор Сергій Міхальчук, актори Дмитро Вівчарюк та Олег Шульга/ Film.ua

"Опришки - це прототипи сучасних воїнів, які відстоювали свою землю, свою свободу, свою любов, братерство. Роки минають, а історія циклічна... кіно про це і є", - розповів Дмитро Вівчарюк, виконавець ролі опришка Забо.

"У порівнянні з 2014 роком, в 2022 дух з яким люди прийшли в армію, сильніший, більший, більш масовий. Нам довелося прокинутися. Час йде, війна - привід для надихаючих історій, але це дуже виснажлива штука, машина смерті. Фільм, який вийде зараз, в цей час дуже потрібен, його повинні побачити якомога більше людей. Актуальність цієї історії загострилася. Це, на мою думку, фільм-мотиватор, який кому допоможе зрозуміти, а кому навіть допоможе зробити перший крок, кого змусить все переоцінити. У мене відчуття, що це буде "бомба". Я точно знаю, чого катастрофічно як повітря не вистачає там, де безпосередньо ллється кров - це кіно піде як в суху землю", - говорить Олег Шульга (нині офіцер ЗСУ, виконавець ролі опришка Стрільця).

Дивіться на відео трейлер до фільму "Довбуш":

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти