StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

В Києві відбувся передпоказ документального проєкту "Спротив"

10 травня 2024, 18:46
16
У столичному кінотеатрі "Жовтень" відбувся закритий показ документального проєкту "Спротив", присвяченого опору мирних жителів на окупованих територіях.
Спротив
Хакритий показ проєкту "Спротив" у кінотеатрі Жовтень

Телевізійна прем’єра проєкту відбудеться 13 травня о 15:00 на телеканалі 2+2.

Переглянути фото можна за посиланням

Нагадаємо, "Спротив" - чотирисерійний документальний проєкт команди Акіма Галімова, в якому зібрано вражаючі та надихаючі історії боротьби українського народу з загарбниками на тимчасово окупованих територіях.

відео дня

Гості заходу побачили перший випуск з циклу документальних програм, в якому головні герої, Владислав Андрєєв, один з організаторів мирних протестів в окупованому Бердянську, а також Олександр Книга, директор Херсонського театру, активний учасник партизанського опору в Херсоні, розповіли свою історію боротьби.

"Українці – вільний та незалежний народ. Тому коли до нас прийшли росіяни і почали виганяти зі своїх домівок, зі свого життя ми згуртувалися і вийшли на вулиці, аби сказати окупантам "вам тут не раді, йдіть звідси". Ми наївно вірили, що якщо їм про це сказати, вони підуть. Але натомість росіяни постійно допитували нас чому ми вийшли на вулиці і хто нам за це платить,коментує Олександр Книга. - З часом, наша злість переплавилася в шалену жагу до життя, бо ми зрозуміли потрібно прожити багато років, аби встигнути відбудувати все те, що вони знищили – наші будинки, міста, майбутнє наших дітей"

Спротив

Команда документального проєкту "Спротив" розшукала українців, які попри небезпеку продовжують чинити опір: волонтера з Маріуполя, який ризикуючи власним життям організував гуманітарні рейси, директорку селищного центру культури на Херсонщині, яка створила партизанську мережу інформаторів ЗСУ, кримського художника, який висловив свій протест проти окупації, обливши синьо-жовтою фарбою будівлю Євпаторійської окупаційної адміністрації

"Дотримуючись всіх умов безпеки ми знайшли, зв’язалися та записали розповіді кримських активістів. Я вважаю дуже важливим показати нам та всьому світу, що люди які підтримують Україну і чекають деокупації Криму – вони там є, за них потрібно боротися", – розповідає продюсер проєкту "Спротив" Акім Галімов.

"Директорка будинку культури на Херсонщині, пані Анна – унікальна людина. У неї в кожному селі, по ходу маршруту російських військ, були "свої очі", які фіксували пересування окупантів. Вона збирала цю важливу інформацію і передавала нашим військовим", - коментуєкреативна продюсерка проєкту Наталія Сукач

Режисер проєкту: Сергій Кримський, продюсер: Акім Галімов, креативна продюсерка: Наталія Сукач, виконавча продюсерка: Ілона Гребенюк, редакторки: Оксана Коробицька й Тетяна Кононенко.

Свідчення мужності та незламності людей, про боротьбу за свою свободу і майбутнє дивіться в документальному проєкті "Спротив" на телеканалі 2+2

Додаткова інформація та оновлення проєкту будуть доступні на офіційному сайті телеканалу 2+2 та соціальних сторінках Facebook, Instagram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти