StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Світ фантазій кличе: топ-7 найкращих фільмів у жанрі фентезі

11 березня 2024, 18:47оновлено 13 березня, 00:56
252
Навіть якщо повсякденність не надто балує фарбами, завжди є місце для чарів.
фентезійні фільми
Найкращі фентезі фільми - що подивитися цікавого з фентезі / колаж: Главред, фото: imdb.com

Світ фентезі - багатий і різноманітний. Тож не дивно, що у шанувальників цього жанру часом очі розбігаються, коли потрібно вибрати, що почитати або подивитися.

У такому разі варто прислухатися до експертів. Наприклад, сайт Rotten Tomatoes вже багато років складає рейтинги "свіжості" за оцінками з усього світу. Це значно полегшує вибір цікавого кіно, адже оцінки дають не критики, а реальні глядачі.

Главред пропонує до перегляду найкращі фентезійні фільми на думку глядачів.

Лабіринт фавна (2006) - 95% свіжості

Юна Офелія раптово стає героїнею легенди про принцесу Муанну, якій потрібно подолати три випробування, щоб повернутися в казковий світ до свого батька-короля. У реальності життя Офелії далеке від казки, і їй доведеться багато чим заплатити за ці чари.

Лабіринт Фавна
Лабіринт фавна - що подивитися цікавого з фентезі / imdb.com

Відьми (1990) - 94% свіжості

Екранізація однойменного роману Роальда Даля. Люк слухає розповідь бабусі про злісних відьом, які ненавидять маленьких дітей. За нещасливим збігом обставин саме на їхній з'їзд потрапляє головний герой. Чаклунки перетворюють його на мишу, але хлопчик не опускає лапки. Заручившись підтримкою бабусі та нового друга, Люк оголошує відьмам війну.

Відьми
Відьми - що подивитися цікавого з фентезі / imdb.com

Книга джунглів (2016) - 94% свіжості

Екранізація однойменного роману Редьярда Кіплінга. Людське дитинча Мауглі виросло у зграї вовків, яких вважає своєю сім'єю. Щоб не наражати їх на небезпеку, він вирушає на пошуки нового життя у світі людей. Шлях хлопчика лежить через джунглі. А це, як відомо, не найбезпечніше місце. Навіть для вовченят.

Голос монстра (2016) - 86% свіжості

Реальність боляче ранить 12-річного Конора - батько пішов в іншу сім'ю, мама хворіє на онкологію, його ображають однолітки. У нього немає навіть друзів, з якими він міг би поділитися своїми проблемами. Крім одного - дерева-монстра, яке, хоче того Конор чи ні, навчить його, що світ складніший, ніж здається. Він не чорний і не білий - він поганий і добрий одночасно, що юному головному герою доведеться зрозуміти якнайшвидше.

Нескінченна історія (1984) - 83% свіжості

Бастіан постійно витає в хмарах, що абсолютно не подобається оточуючим. Проте саме ця його здатність допомагає хороброму Атрейі в пошуках ліків для хворої королеви, від життя якої залежить доля казкового світу Фантазії.

Нескінченна історія
Нескінченна історія - що подивитися цікавого з фентезі / imdb.com

Спайдервік: Хроніки (2008) - 81% свіжості

Джаред переїжджає з сім'єю в новий будинок, де виявляє довідник авторства Артура Спайдервіка. Незвичайна книга розповідає про те, що феї, гобліни та інші магічні істоти - реальні. Ба більше - Джареду доведеться зіткнутися з ними, щоб захистити книгу Спайдервіка та свою сім'ю від зазіхань злого чаклуна-огра Малгарата.

Хроники Спайдервика
Спайдервік: Хроніки - що подивитися цікавого з фентезі / imdb.com

Зоряний пил (2007) - 77% свіжості

Екранізація однойменного роману Ніла Геймана. У селі За-Стіною живе хлопець на ім'я Трістан. Він пристрасно кохає одну дівчину, і, щоб довести їй свою прихильність, обіцяє принести їй впалу зірку. Для цього йому доведеться перейти через стіну і потрапити в чарівний світ Штормхолда. Ось тут-то на нього і чекає справжня пригода з відьмами, небесними піратами, чарівними заклинаннями, і, звичайно ж, справжнім коханням.

Зоряний пил
Зоряний пил - що подивитися цікавого з фентезі / imdb.com

Що таке Rotten Tomatoes?

Rotten Tomatoes - авторитетний сайт-агрегатор, який збирає рецензії та відгуки на фільми і серіали, на основі яких обчислює рейтинг схвалення, так званої "свіжості". Часто використовується не тільки простими глядачами, а й професійним критиками, як індикатор успіху тієї чи іншої кінострічки.

Якщо вам більше до душі Sci-Fi та фільми про НЛО та прибульців, радимо ознайомитися з цією кінодобіркою: День НЛО: 5 небанальних фільмів про прибульців, що підкорять навіть скептиків.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти