StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Ключ до розуміння українського ІТ": у Мережі вийшов трейлер документального фільму "Перший код"

17 серпня 2023, 18:07оновлено 18 серпня 2023, 12:10
Вийшов перший трейлер українського художньо-документального фільму" Перший код", присвяченого українській ІТ-сфері та її участі в кібервійні проти країни-агресора Росії.
Код
кадр з х /ф "Перший код" / B & H Film Distribution

"Перший код" – історія-подорож у часі: вона починається ще з 50-х років – від створення українськими інженерами першого комп'ютера – і триває до теперішнього часу, коли ІТ-сектор став не тільки потужною індустрією, а й важливим фронтом у війні з Росією. Кінострічка розповідає про реальну боротьбу з ворогом IT-фахівців, які об'єдналися в 300-тисячне віртуальне військо, і звичайних людей, які змогли протистояти ворогові за допомогою смартфонів.

Кожен глядач почує історії про створення кібер-військ з вуст найвпливовіших людей світу. Зокрема, від міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова - про те, яку роль зіграв кожен українець у кібер-війні. Фільм також розповідає історію української IT-індустрії в цілому - від зародження до цілісної структури кібервійськ.

"Перший код" зроблений на рівні Голлівуду, у форматі документальної драми. Це кіно на основі інформації з публічних джерел, розмов з фаундерами IT-компаній. Розповіді з перших вуст про те, як зароджувалася українська IT-сфера. Відтворення подій, що передає емоцію з часів 90-х і до цього дня.

У зйомках фільму взяли участь представники компаній EPAM Ukraine, 3dlook, ELEKS, Looksery, Techiia Holding, Sigma Software Group, SoftServe, Нікс, Uklon, Infopulse Ukraine, а також представники Інституту кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України та Міністерства цифрової трансформації.

Інформаційні партнери: загальнонаціональний канал ICTV 2, історичне науково-популярне шоу на YouTube-WAS, PR-підтримка фільму - Yula Company. Дистриб'ютор фільму в Україні - B & H Film Distribution.

У широкий прокат фільм вийде 16 листопада 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти