"Якщо до іншого йде наречена - ще невідомо, кому пощастило": рецензія на фільм "Вийду за тебе"

13 лютого 2022, 11:35
В український прокат вийшла свіжий романтичний і музичний комедійний фільм "Вийду за тебе" - з Дженніфер Лопез і Оуеном Вілсоном у головних ролях.
Дженніфер Лопез і Оуен Вілсон / Universal Pictures

У Нью-Йорку шикарна Латиноамериканська поп-зірка-"мамасіта" Кейт Вальдез (Дженніфер Лопез) збирається вийти заміж на очах у тисяч фанатів за свого пекучого і татуйованого бойфренда Бастіана (Малума) - не знаючи простої слепаковской максими "всі чоловіки зраджують своїм дружинам". Власне, прямо на концерті розкривається зрада хлопця і заплакана вальдез зопалу збирається вийти заміж за першого зустрічного. Їм виявляється скромний і растяпістий вчитель математики Чарлі (Оуен Вілсон), якого розбита колега-лесбіянка Паркер (Сара Сильверман) випадково затягла на концерт.

Жанр "романтична комедія" - самий, напевно, консервативний і герметичний в кінематографі. І набагато сильніше інших жанрів рясніє умовностями і обмеженнями (а вже за кількістю натяжок, неймовірних ситуацій та інших обмежень з ним ніяка фантастика посперечатися не може). Ось тому перед авторами таких фільмів завдання стоїть непросте - так перетасувати засмічені карти сюжетних ходів, щоб ні в якому разі не розчарувати мільйони фанаток ромкому. І це не кажучи вже про те, щоб не залити все пересахареним сиропом відносин між героями.

Що ж - в цьому плані авторам "Вийду за тебе" впоралися непогано і зуміли зробити свою картину максимально людяною і душевною, наскільки це було можливо при таких вихідних даних. У чому їм чимало допомогло те, як спрацювалися Лопез і Вілсон. Правда, тут їм напевно допоміг їх гігантський досвід. Лопез - як реальної поп-зірки, а Вілсона - як актора, який зіграв вже десятка два ролей гарнюнь-лопухів і мав чималих успіх у таких образах.

відео дня

З ролями другого плану теж повний порядок - і Сілверман, і дуже мила Хлоя Коулмен в ролі йоржистого підлітка Лу, дочки Чарлі, і Джон Бредлі в ролі Коліна, Всемогутнього менеджера Кейт, грають весело і розкуто.

По обгортці фільмів теж ніяких питань немає - все красиво, багато, Лопез регулярно змінює дорогі наряди і співає кілька пісень (правда, на жаль, не хітових), а Вілсон раз у раз трясе ідеально укладеними світлими пасмами волосся.

Резюмуючи - всім фанаткам романтичних комедій фільм неодмінно потрібно подивитися. У ньому практично ідеальний баланс між романтикою, жартами, блиском і піснями.