StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіщо сипати сіль в колодязь: ви просто впадете, дізнавшись несподівану відповідь

18 листопада 2023, 01:30оновлено 18 листопада 2023, 17:36
4989
Для чого додають сіль в колодязь - перевірений спосіб очищення води своїми руками.
Колодязь
Коли потрібно сипати сіль у воду / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/yohanga17, Pixabay/Bru-nO

Вода є головним джерелом життя для кожної живої істоти. Для людини це набуває особливої важливості, особливо чистота води, яку ми вживаємо щодня.

Нерідко для фільтрації води використовують природні компоненти, які відомі з далеких часів. Серед них і сіль, яку часто використовують в якості одного з відновлювальних засобів.

Для чого додають сіль в колодязь

Читайте наш матеріал "Чим відрізняється рафінована олія від нерафінованої".

відео дня

Багато хто здивується, почувши про те, що сіль додають в колодязь. Однак відповідь проста, адже це допомагає прискорити процес регенерації (відновлення) властивостей іонообмінних смол. В цьому випадку досвідчені майстри радять використовувати таблетовану сіль. Адже прості закони фізики ніхто не відміняв, а навіть з шкільного курсу ми пам'ятаємо, що натрій, який розчинився для пом'якшення води, відновлюється з солі. Для цього і використовують спеціально підготовлений розчин, яким промивають фільтруючий елемент.

Як очистити воду в колодязі від солей

Не варто забувати, що природний баланс солей у воді може перевищувати допустимі показники. Тому варто періодично перевіряти мінеральний склад води з колодязя. Один із способів напрочуд простий - візьміть склянку води прямо з колодязя і залиште на кілька годин відстоятися. Варто бити на сполох, якщо вода в склянці поміняла колір і помутніла. Також тривогу повинно викликати утворення на дні характерного осаду. Це явний сигнал того, що таку воду вживати не можна. Кращим виходом буде установка спеціального фільтра для очищення колодязної води.

Що кинути в колодязь, щоб очистити воду

В якості нової засипки для колодязя можна використовувати гравій, пісок або дрібнофракційний щебінь. Якщо на стінках колодязя накопичилося занадто багато відкладень, можна використовувати додаткові засоби для їх усунення. Наприклад, соляний наліт допустимо видаляти за допомогою соляної кислоти або оцту.

Як зрозуміти, що потрібно чистити колодязь

Про те, що настала пора чищення колодязя, можуть сигналізувати відразу кілька характерних факторів. Наприклад, якщо ви помітите характерне цвітіння води або результати процесів гниття органіки, тоді можна сміливо говорити про необхідність чищення колодязя.

Також важливим сигналом повинен послужити сильний і неприємний запах затхлості або сірководню. При цьому про порушення хімічного складу води також свідчить її явна зміна кольору (вода зеленіє, жовтіє, або стає коричнево-чорною) в результаті розвитку водоростей, порушення хімічного складу.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти