StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Які овочі можна легко виростити взимку на власному підвіконні: поради садівників

28 листопада 2023, 15:59
464
Експерти із садівництва розповіли, які овочі найкраще підходять для вирощування вдома цієї зими.
Які овочі можна легко виростити взимку на власному підвіконні: поради садівників
Як виростити овочі на підвіконні / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Для садівництва не завжди потрібно мати величезний сад, адже багато овочів, фруктів та квітів можна вирощувати власноруч на своєму підвіконні чи балконі.

Садівники рекомендують обирати приміщення з хорошим освітленням і більш високою температурою, щоб не було холодних місць із протягами. Також важливо, щоб рослини не перегрілись, тож варто тримати їх подалі від теплових отворів і камінів.

Для садівництва варто використовувати контейнери із дренажними отворами та обирати якісний ґрунт, щоб рослини краще росли. Дуже важливо регулярно поливати рослини та стежити за шкідниками та хворобами рослин. Оскільки температура на вулиці починає падати, ось повний список домашніх овочів, які ви можете виростити та насолоджуватися цієї зими у себе вдома, передає видання Mirror.

відео дня

Листя салату

Цей універсальний овоч росте швидко та легко, але щоб він процвітав, його потрібно поставити біля дуже сонячного вікна. Якщо ваше природне освітлення слабке, варто забезпечити додаткове освітлення, щоб сприяти росту. Спектр світла повинен бути розміщений приблизно на 10 см над верхівкою листя.

Помідори

Краще обирати помідори карликового типу для контейнерного вирощування. Вирощування помідорів на підвіконні може принести дуже хороші результати. Варто обрати горщик довжиною в 15-20 сантиметрів.

Перець

Перцю потрібно щонайменше шість-вісім годин сонячного світла на день, тож варто, щоб рослина знаходилась в добре освітленому місці. Невеликі перці, включно з чилі, є чудовими доповненнями для вашого підвіконного саду.

Мікрозелень

Мікрозелень є чудовим джерелом поживних речовин і багата вітамінами А, Е, С і К. Це молоді саджанці їстівних овочів і трав, включаючи редис, капусту, базилік і гірчицю. Варто вирощувати їх у неглибокому контейнері та розміщувати на сонячному місці.

Зелена цибуля

Зелена цибуля чудово росте в горщиках і є чудовою заміною часнику та цибулі, яким важко рости всередині. Горщики мають бути розміщені на світлому, сонячному місці, а в дні горщиків повинні бути отвори для дренажу.

Садівники також розповіли про різноманіття інших овочів, які можна виростити на власному підвіконні:

  • Шпинат
  • Редис
  • Буряк
  • Морква
  • Кінза
  • Петрушка
  • Розмарин

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти