StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Трюк з 1700-х років: як зберегти яблука соковитими та хрусткими на місяці

4 квітня 2024, 09:46оновлено 5 квітня, 16:16
786
Яблука важко зберігати, адже з часом вони стають непривабливими і гниють, але одна жінка поділилася секретом 1700-х років, як зберегти їхню свіжість.
Трюк з 1700-х років: як зберегти яблука соковитими та хрусткими на місяці
Як зберегти яблука свіжими довше - секрет із 1700-х років / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Купуючи фрукти, ви обираєте найбільш стиглі та соковиті на вигляд, але за кілька днів вони можуть серйозно зіпсуватися, а це означає, що найчастіше вони опиняються у сміттєвому відрі.

Без правильного зберігання яблука можуть передчасно зіпсуватися, і виявляється, що люди в 1700-х роках придумали ідеальний спосіб зберегти їх свіжими - але ми просто досі не використовували його. Жінка, яка поділилася цим відео, навіть стверджувала, що яблука можна зберігати соковитими та хрусткими місяцями. На YouTube авторка каналу "The Acadian Garden & Apothecary", поділилася своїм досвідом, який виявився дієвим, повідомляє Mirror.

"Чудовий спосіб зберігати здорову їжу без консервування, зневоднення чи охолодження. Як зробити так, щоб свіжі яблука з саду зберігалися всю зиму і навіть цілий рік, використовуючи ті ж методи, які використовували американці-колоністи", - йдеться в описі до відео.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що робити з опалими яблуками, рекомендуємо наш матеріал: Куди подіти опалі яблука: кілька рішень для вашої ділянки.

Дивіться відео про те, як зберігати яблука, щоб вони залишались свіжими довше:

Щоб зберегти яблуко, воно має бути "ідеальним" - без синців, порізів, пошкоджень комахами, а плодоніжка також має бути неушкодженою.

Яблуко потрібно упакувати в сухий, повітропроникний матеріал, такий як тирса, зерно, висушений пісок або газета, а потім зберігати в сухому прохолодному місці, подалі від картоплі, оскільки вона виділяє газ, який призведе до дозрівання яблук.

Цей метод також найкраще працює зі свіжими яблуками, зібраними в саду, а не купленими в магазині, які могли бути обприскані хімікатами, що впливають на процес дозрівання.

Загортання яблук окремо в газету при спільному зберіганні допомагає запобігти тому, що одне зіпсоване яблуко зіпсує решту, тому що якщо одне з яблук зіпсується, етилен, що виділяється, буде стримуватися і не зруйнує інші яблука навколо нього - а це означає, що ваші яблука зберігатимуться набагато довше, ніж ви очікували.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти