StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Пояснення стане сюрпризом: як часто потрібно пилососити будинок - точна цифра

21 вересня 2024, 03:32
22
Експерт з'ясував, чи дійсно щоденне прибирання пилососом є необхідним, чи ми піддаємо себе зайвому стресу у вічній боротьбі за чистоту в оселі.
Пояснення стане сюрпризом: як часто потрібно пилососити будинок - точна цифра
Як часто потрібно пилососити будинок - точна цифра / Колаж Главред, фото: pexels

Серед усіх домашніх обов'язків особливе місце в пеклі відведено пилососу. Більшість з нас із задоволенням відкладають це завдання, бо їх відлякує сама думка про те, що доведеться тягнути важкий пилосос сходами і вкриватися потом після прибирання однієї кімнати.

Якщо у вас є домашні улюбленці, ви, напевно, звикли пилососити щодня, щоб вберегти шерсть вашого собаки.

Звичайно, прибирання пилососом є необхідною роботою, особливо для тих, хто страждає від алергії. Він гарантує, що відмерлі клітини шкіри, бактерії, спори плісняви та пилові кліщі піднімаються з підлоги і не потрапляють в організм, що може викликати цілу низку неприємних симптомів, включаючи подразнення горла, носа, очей і, що більш серйозно, респіраторні проблеми.

відео дня

Старший науковий співробітник компанії Dyson Метью Лі рекомендує пилососити принаймні раз на тиждень, щоб запобігти накопиченню бруду, якщо у вас дерев'яна або тверда підлога.

"Що стосується мене, то я намагаюся приділяти трохи більше уваги зонам з високою прохідністю, таким як кухня і спальня, оскільки на підлозі може швидко накопичуватися багато бруду, сміття і волосинок", - розповів він в інтерв'ю виданню "Woman and Home", передає Mirror.

Експерт радить розділити свій будинок на 10 зон - стіни, матраци, плінтуси, кошики для домашніх тварин, лампи та абажури, штори або жалюзі, сходи, стелі та дивани - і вибрати дві з них для прибирання пилососом щотижня.

"Це настійно рекомендована частота, щоб підтримувати чистоту в будинку, не перевантажуючи себе складним завданням, намагаючись зробити глибоке прибирання всього будинку за один раз", - додав він.

Що стосується килимів, Метью закликає пилососити до того, як підлога почне виглядати брудною - стверджуючи, що двічі на тиждень - це відповідна частота в місцях з високим трафіком. Для приміщень з низьким трафіком вам буде приємно дізнатися, що одного разу на тиждень буде достатньо.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти