StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Пилосос починає іноді барахлити: як поліпшити тягу

14 серпня 2023, 03:26
2385
Помітили, що пилосос став працювати гірше? Можливо, його слід почистити. Як прибрати сміття з пилососа, щоб не зробити техніці ще гірше, - читайте на Главреді.
Пилосос, прибирання
Читайте, як почистити пилосос з мішком / ua.depositphotos.com

Пилосос, враховуючи цілі його використання. залишається в будинку одним з найбрудніших пристроїв. Несвоєчасна чистка або відсутність такої взагалі може зробити вашу техніку непридатною для майбутнього прибирання житла. Главред розповідає, які частини пилососа можна мити, щоб його не пошкодити.

Будь-яка чистка техніки починається з простих кроків. Перед тим, як прибрати сміття з пилососа, вимкніть його з розетки, перевірте пилозбірник (якщо він знімний - зніміть його), очистіть фільтри, перевірте насадку і трубку, зовнішні фільтри (біля входу в пилосос), очистіть корпус, за необхідності замініть фільтри і зберіть все назад.

відео дня

Як продовжити життя пилососа - миємо пилосос по частинах

Частини пилососа, які можна мити, можуть відрізнятися в залежності від конкретної моделі пилососа. Однак в більшості випадків можна мити такі частини:

  • Пилозбірник. У більшості пилососів пилозбірник можна виймати і мити. Перевірте інструкцію до своєї моделі пилососа, щоб дізнатися, як правильно мити пилозбірник.
  • Фільтр. Багато сучасних пилососів оснащені різними типами фільтрів, такими як фільтри HEPA або фільтри, що миються. Як часто треба міняти НЕРА-фільтр в пилососі? Залежно від типу фільтра, його можна змивати або вимочувати у воді. НЕРА-фільтри і звичайні миючі дрібні фільтри рекомендується міняти кожні 3-6 місяців. Але знову ж таки, важливо звернутися до інструкції до пилососа для точних рекомендацій. А ось чи можна мити мішок від пилососа - справа дуже індивідуальна. Хоча в більшості випадків цей фільтр не вимагає миття.
  • Знімні частини. Знімні насадки і насадки для прибирання, такі як щітки і трубки, часто можна мити. Однак перед цим переконайтеся, що вони повністю висохли, перш ніж зібрати пилосос назад. Якщо вас цікавить питання, як почистити щітку пилососа, то спершу видаліть на ній волосся і нитки, перевірте її на засмічення і промийте (якщо вона не обладнана елетронікою).
  • Корпус пилососа. Зовнішні поверхні корпусу і металеві або пластикові частини пилососа можна протирати вологою ганчіркою.

Пам'ятайте про чистоту повітря у приміщенні і не намагайтеся відразу всмоктувати пилососом занадто великі частинки або обсяги сміття, а під час використання пристрою звертайте увагу, щоб шнур не був сильно перекручений.

Кіт, пилосос
Чи можна мити контейнер від пилососа? Відповідаємо / Колаж Главреда

Як зрозуміти що потрібно міняти фільтр в пилососі - зважайте на ці сигнали

Заміна фільтра в пилососі зазвичай залежить від кількох факторів, включаючи тип фільтра, інтенсивність використання пилососа і ступінь забруднення повітря в приміщенні.

Наприклад, фільтр слід замінювати за зниження потужності всмоктування і появи запахів. Крім того, іноді досить візуального огляду фільтра і рекомендацій виробника.

В іншому випадку, що буде якщо не міняти фільтр в пилососі, так це "закупорювання" труби, через що техніка буде залишати дрібні частинки пилу на поверхнях в будинку. Також ви ризикуєте "обзавестися" неприємним запахом в квартирі, а ще - алергенами.

Слід зазначити, що мотор забрудненого пилососа буде зношуватися, що врешті призведе до його поломки.

Пам'ятайте, що некоректне поводження з пилососом або його частинами може пошкодити пристрій. Тому завжди рекомендується ретельно вивчити інструкцію до вашої конкретної моделі пилососа і слідувати зазначеним рекомендаціям з догляду та чищення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти