StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Оберенеться справжнім лихом: які дерева не можна садити біля дому

14 березня 2024, 20:41оновлено 15 березня, 11:42
Що не можна садити в дворі та поблизу дому - Главред зібрав корисні та цікаві факти.
Оберенеться справжнім лихом: які дерева не можна садити біля дому
Що не можна садити у саду біля будинку / колаж: Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Чому не можна садити хвойні дерева біля будинку та які наслідки можуть бути - Главред зібрав цікаві факти. Дуже часто можна побачити на подвір'ях різні дерева: сосни, ялинки та туї, однак, мало хто задумується, яку енергетику мають ці дерева. В народі вважають, що деякі дерева біля дому можуть залучати щастя та добробут, а інші - бідність та горе.

Чому не можна садити тую в дворі

Згідно із народними повір'ями вважається, що молоді дівчата не зможуть щасливо вийти заміж, якщо біля їх будинку ростуть туї. Народи інших країн вважають, що туя - це дерево скорботи та жалю, через те, що її часто садять на цвинтарях. Також існує версія, що туя здатна відганяти злих духів від дому.

Чому не можна садити дуба

В народі наголошують, що категорично не можна садити біля будинку дуб. Це дуже погана прикмета, яка може віщувати смерть глави родини. Енергетика дуба сприймає лише здорових та сильних людей. Досвідчені садівники попереджають також про потужну кореневу систему дерева.

відео дня

Чому не можна садити березу

Березу не можна садити поблизу будинку, адже це може мати негативні наслідки для родини. Існує думка, що на верхівці дерева живуть духи, але вони можуть не завжди добре відноситись до людей.

Водночас береза може стати дуже сильним захисним засобом, якщо правильно її посадити. Варто садити березу за огорожею будинку, а біля неї краще поставити лавочку - таким чином береза не пропустить зло у ваш дім.

Чому не можна садити вербу біля хати

Верба також вважається деревом печалі та журби. Не варто садити її поблизу будинку, адже це може накликати смерть когось мешканців дому, або близьких родичів. Якщо вам дуже подобається це дерево, то краще посадити його в глибині саду, якомога далі від дому.

В народі існує думка, той хто посадить вербу, може померти в той же рік. Поганою прикметою також вважається, якщо садити вербу на народження дитини - наслідки можуть бути серйозні.

Чому садять калину біля хати

Всім відомо, що калина - це символ народу України, який споконвіку садять біля дому. Вважається, що калина, яку посадили біля криниці, принесе достаток, успіх та добробут родині. Також існує прикмета, що калина здатна захищати дім та його мешканців від злих духів та пристріту сусідів. Народний кущ має сильний захист та відлякує все зло від дому.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти