StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Не залишиться ні сліду: 5 ефективних способів відіпрати застарілі жирні плями

2 серпня 2022, 21:56
Щоб позбутися старих плям від жиру, не обов’язково бігти в хімчистку чи купувати дорогі засоби. Можна позбутися проблеми з допомогою підручних засобів.
Жирное пятно, майонез, подсолнечное масло
Як відіпрати застарілі жирні плями/ Instagram, tutknow

Жирні плями на одязі та інших речах можуть стати серйозною проблемою, а особливо коли вони застарілі. Щоб не ускладнювати завдання, з такими плямами потрібно боротися якнайшвидше. Адже це той випадок, коли в буквальному сенсі кожна хвилина має значення.

Якщо жирна пляма з’явилася на тканині декілька годин тому, її ще можна відносно легко позбутися. Проте що робити з плямами, які не були помічені вчасно, і жир перебував на одязі декілька днів і більше? Позбутися їх буде не так вже й легко, адже забруднення встигло "в’їстися" глибоко в тканину. Проте є способи, які можуть допомогти впоратися із цим завданням.

1. Сіль і нашатирний спирт

Потрібно змішати сіль з нашатирним спиртом у пропорції 6 чайних ложок спирту на 1 чайну ложку солі. Цією сумішшю обробляємо забруднене жиром місце, рухаючись від країв плями до її центру, щоб не розтерти жир ще сильніше. Потім лишаємо усе сохнути. Після повного висихання потрібно випрати річ повністю.

відео дня

Проте варто брати до уваги, що такий спосіб не підійде тим тканинам, які линяють.

2. Бензин

Потрібно промокнути бензином папір, підкласти під тканину з плямою, притиснути і залишити так ненадовго. При цьому зверху пляму також змочуємо бензином. Якщо жир вперто не сходитиме на папір, можна залишити пляму відмокати на добу.

Далі річ потрібно повністю ретельно випрати, а сушити краще на свіжому повітрі, щоб вивітрився запах бензину.

Цей спосіб варто застосовувати з обережністю і дотримуючись усіх заходів безпеки. Не можна наближатися з бензином до відкритих джерел вогню. Якщо ви видалятимете пляму в закритому приміщенні, потім потрібно буде добре провітрити кімнату.

читайте такожЯк відіпрати жирні плями: 5 надзвичайно простих способів з ідеальним результатом3. Підігрітий крохмаль

Для виведення застарілої плями від жиру також можна застосовувати крохмаль, який потрібно попередньо розігріти на водяній бані. Порошком посипаємо забруднення, а знизу під тканину підкладаємо серветку, яка повинна буде увібрати у себе пляму, коли жир розігріється.

Якщо з першого разу пляма від жиру не зникла, потрібно повторити цю процедуру ще кілька разів.

4. Скипидар і нашатирний спирт

Потрібно змішати обидва інгредієнти у рівних пропорціях і обробити розчином застарілу жирну пляму. Потім залишаємо забруднення відмокати на декілька годин, після чого перемо річ господарським милом.

А для світлих речей краще змішати нашатир з водою у пропорції 1:2.

5. Етиловий спирт

Ще одним помічником у боротьбі з застарілими плямами жиру є етиловий спирт. Потрібно змочити ним пляму, і повторяти цю дію ще декілька разів з інтервалами мінімум в годину.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти