StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Кімнатні рослини зазеленіють із новою силою: експерт поділилась секретом поливу

20 березня 2024, 13:59
2993
Експерт поділилася простим прийомом, який може допомогти вберегти домашні рослини від гниття та засихання. Секрет полягає в незвичайному способі поливу.
Кімнатні рослини зазеленіють із новою силою: експерт поділилась секретом поливу
Як правильно поливати рослини - експерт назвала незвичний метод / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Кімнатні рослини в оселі - це чудовий спосіб оживити атмосферу, покращити якість повітря та його циркуляцію, а також загалом зняти стрес. Але зберегти ці рослини живими може виявитися непросто, якщо ви не знаєте, як за ними доглядати.

Багато людей захоплюються і поливають занадто багато, що зрештою призводить до гниття та ерозії коренів. Дехто забуває поливати достатньо і морить бідолашних крихіток голодом, від чого вони в'януть і гинуть. А для багатьох з нас, що б ми не робили, ми не зможемо врятувати їх від загибелі. Повідомляє Mirror.

Однак, на думку експертів, справа не в тому, як часто ви поливаєте своїх кімнатних красунь, а в тому, як ви їх поливаєте.

відео дня

Нижній полив підходить для багатьох кімнатних рослин і є одним із способів уникнути надмірного або недостатнього поливу.

"Коли я поливаю кімнатні рослини у себе вдома, я вважаю нижній полив найуспішнішим", - каже Гаррієт Томпсон, власниця Harriet's Plants. "Це чудова техніка, особливо для початківців".

Що ж це означає? Це так само просто, як і звучить. Замість того, щоб поливати верхній шар ґрунту, нижній полив означає додавання води знизу. Щоб переконатися в цьому, просто поставте горщик з рослиною у воду і залиште її там, щоб вона ввібрала необхідну їй кількість води.

Вода всмоктується через отвори на дні горщика, піднімається вгору по ґрунту і поглинається корінням рослини. Вода повільно підніматиметься крізь ґрунт і врешті-решт досягне трохи нижче поверхні. Ви дізнаєтесь, коли спрага рослини буде втамована, доторкнувшись до ґрунту під поверхнею і перевіривши, чи він вологий.

Коли ви поливаєте зверху, дуже легко виявити, що ви переливаєте або недоливаєте. Ви можете виявити, що вода не повністю зволожує живильне середовище, і в горщику залишаються сухі ділянки.

" Контроль води в кімнатних рослинах є ключовим, тому я заохочую полив знизу протягом вегетаційного періоду, щоб отримати максимальну віддачу від ваших кімнатних рослин", - каже Гаррієт.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти