StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як почистити пральну машину від накипу: 3 прості "домашні" способи, які збережуть вашу техніку

1 серпня 2022, 17:02
Щоб позбутися накипу у пральній машинці, не обов’язково купувати дороговартісні магазинні засоби – можна впоратися і з тим, що є під рукою.
Стиральная машина, накипь
Як почистити пральну машину від накипу/ ua.depositphotos.com, Instagram

Пральна машина допомагає нам тримати у чистоті усі свої речі, не докладаючи практично ніяких зусиль з нашого боку. Проте й вона сама потребує правильного догляду.

Після довгого використання машинки на її тені (деталі, яка нагріває воду до потрібної температури) з’являється накип. Щоб його видалити, можна застосовувати спеціальні засоби, куплені у магазині. Проте є способи, як позбутися накипу в пральній машині в домашніх умовах, власноручно приготувавши свій засіб для очищення з різних складників.

Главред зібрав кілька способів, як почистити пральну машинку від накипу в домашніх умовах.

відео дня

1. Лимонна кислота і миючі засоби

Потрібно у велику ємність покласти 40 г лимонної кислоти та 8-10 чайних ложок екозасобу для миття посуду. Потім додати 2 ковпачки кондиціонера для білизни та 1 біотаблетку для посудомийної машини (її потрібно попередньо розтовкти у порошок). Усе це заливаємо невеликою кількістю води – приблизно 80-100 г, і ретельно перемішуємо.

Для кращої ефективності можна навіть збити цю суміш блендером, щоб утворилася густа піна. Потім заливаємо її в барабан пральної машини і запускаємо прання за температури 60 градусів без речей всередині.

2. Лимонна кислота

Провести очищення пральної машини від накипу можна і за допомогою самої лише лимонної кислоти. У цьому разі насипаємо її в кількості 25-30 г у відсік для порошку і запускаємо прання за відсутності речей всередині, встановивши високу температуру та максимальну тривалість.

Після того, як цикл прання буде закінчений, потрібно перевірити, чи не лишилися великі відламані часточки нальоту на манжеті барабана та у шлангу зливу.

Таким способом не можна користуватися частіше 1 разу на 3 місяці, щоб не нашкодити техніці.

3. Оцет і сода

Потрібно змішати четверту частину склянки харчової соди з такою ж кількістю води, і залити цю суміш у відсік для порошку. При цьому в барабан пральної машини наливаємо дві чашки 9-відсоткового оцту. Увімкнути прання на максимальну тривалість і з високою температурою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти