StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Довго чекати не доведеться: як швидко висушити кросівки після прання чи дощу

16 серпня 2022, 02:10оновлено 16 серпня 2022, 18:22
Не обов’язково чекати декілька днів, щоб повністю мокрі кросівки висохли самостійно – є надійний спосіб пришвидшити цей процес.
как стирать кроссовки, стирка кроссовок
Як швидко висушити кросівки після прання чи дощу/ pixabay.com, Instagram

Дощ вас застав посеред дороги, і як наслідок вам довелося "переміряти" усі калюжі, поки ви добралися додому? Або ж ви випрали улюблені кросівки, і лише потім зрозуміли, що вам уже завтра терміново потрібно буде їх взути?

Яка б не була причина, але якщо ви зіткнулися з необхідністю швидко висушити кросівки, то можете скористатися досить простим способом, який врятує ситуацію.

Спочатку потрібно підготувати кросівки до прання. Для цього виймаємо шнурки та устілки і максимально розкриваємо кросівки.

відео дня

Далі серветкою або ганчіркою потрібно витерти бруд з поверхні взуття. Щоб позбутися вологи на поверхні можна додатково пройтися сухою тканиною. Якщо ж взуття пошите із замші або нубука, то для очищення його поверхні можна використати щітку – але обов’язково брати м’яку, щоб не пошкодити кросівки.

Також варто подивитися, які рекомендації надає виробник щодо сушіння такої моделі взуття.

Для сушіння кросівок потрібно розігріти у мікрохвильовці сіль, після чого засипати її у шкарпетки з натуральної тканини і покласти у взуття. Замість шкарпеток можна використати також мішечки, або ж замотати сіль у тонкий рушник з натуральної тканини.

Сіль потрібно виймати і розігрівати знову кожну годину, адже вона буде охолодати у процесі сушіння.

Такий спосіб можна застосовувати у комбінації з періодичним просушуванням кросівок феном. Проте якщо ви вже вирішили залучити до такої відповідальної справи ще й техніку, намагайтеся не перестаратися – краще вмикати середній режим потоку повітря. При цьому шкіряне взуття можна сушити тільки холодним обдувом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти